Leļļu Mākslas privātā muzeja aktualitātes martā

Leļļu Mākslas privātais muzejs pagājušā gada nogalē, zaudējot telpas, šogad nolēma jaunas nemeklēt, bet pagaidām savu darbību atjaunos rīkojot ceļojošas izstādes, meistarklases un sadarbībā ar mākslas darbnīcu "Dizaina elementi" turpinās interjera dizaina priekšmetu,  suvenīru un dāvanu ražošanu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī šogad ir plānots piedalīties vairākās starptautiskās profesionālās leļļu mākslas izstādēs. . Top mūsu jaunā mājas lapa www.dollart.lv, kura tiks atvērta marta sākumā. To finansiāli atbalsta Andrejsalas biznesa inkubators HUB Rīga.

Mājas lapa  kļūs par mūsu virtuālo vidi, kurā varēsiet apciemot Leļļu Mākslas muzeju, veikalu, iepazīties un pasūtīt mākslas darbnīcas "Dizaina elementi" piedāvājumu, izlasīt informāciju  par izstādēm, meistarklasēm, leļļu vēsturi un aktuāliem notikumiem leļļu mākslas pasaulē Latvijā un ārpus tās.


DZIĻI IEVELKOT PAVASARĪGO GAISU, ATSĀKAM STRĀDĀT UN PIEDĀVĀJAM: 

Mākslinieces INĀRAS LIEPAS ceļojošā personālizstāde "LEĻĻU KOFERMĀJAS"

Izstāde visai ģimenei 3.-31.marts MELNGALVJU NAMĀ
"Pametot muzeja telpas Teātra ielā, man bija neizsakāmi žēl, ka manai privātajai leļļu mākslas kolekcijai, par kuru priecājās tik daudz rīdzinieku un pilsētas viesu, nu jāslēpjas koferos un kastēs. Tad radās ideja koferus pārvērst par leļļu un Teddy lāču mājām (tās tapa sadarbībā ar vīru Uldi un meitu Santu) un doties ceļā pa Eiropu, bet pirmā pietura šajā ceļojumā ir Rīga – Melngalvju nams."
Izstādē būs redzamas arī mākslinieces Ināras Liepas autordarbi, kuri tika izstādīti vairākās starptautiskās izstādēs un guvuši atzinību.
Telpā būs iekārtota improvizēta darbnīca, kurā varēs vērot, kā top lelles no dažādiem materiāliem. Sīkāka informācija no 5. marta www.dollart.lv.
Ināra Liepa ir Latvijas Dizaineru savienības biedrs, beigusi LMA. Vairāk, kā 20 gadus veltījusi profesionālās leļļu mākslas popularizēšanai Latvijā un ārpus tās. 1990. gadā kopā ar domubiedriem Rīgā izveidoja pirmo paštaisīto rotaļlietu salonu Paija. Mākslinieces darbi atrodas privātās kolekcijās Latvijā, Somijā, Polijā, Krievijā, Japānā ("Riga colection" veikalā) , kā arī Azerbaidžānas prezidenta Alijeva mākslas fondā.


3.-31 marts salonā "BOHEMIAN", Stabu ielā 40 Rīgas – Maskavas kopprojekts.

Reklāma
Reklāma

Izstāde pieaugušajiem. Pašas Setrovas un Jūlijas Osinas-Fridman projekts "Shoddy Bear" izstādē "TEDDY FUN RĪGĀ"
Izstādes "TEDDY FUN" iniciatore un idejas autore ir vairāku profesionālās leļļu mākslas izstāžu organizētāja Krievijā un ārpus tās, žurnāla "Leļļu meistars" galvenā redaktore Olga Lakhina (www.dolltime.ru). Šī izstāde, kuras neliela daļa būs apskatāma Rīgā, notiek jau trešo gadu gan Maskavā, gan Pēterburgā un tālāk šī projekta turpinājums ir paredzēts arī Japānā. Šogad Pēterburgā savus darbus izstādīs arī Latvijas mākslinieces Laura Sarkane, Santa Liepa un Ināra Liepa.     
Projekta "TEDDY FUN"  pamatideja – uzrunāt dažādu nozaru radošo profesiju pārstāvjus, modes stila māksliniekus un piedāvāt viņiem radīt jaunu, mūsdienīgu pasaulē tik slavenā plīša Teddy lāča tēlu, kurš atspoguļotu kvalitatīvi jaunu dizainu mūsdienu interpretējumā, izmantojot jaunās tehnoloģijas un materiālus.
Izstādē "TEDDY FUN RĪGĀ"  savus darbus izstāda rīdziniekiem jau pazīstamās mākslinieces Paša Setrova (Saša Petrova) un Jūlija Osina-Fridman no Maskavas. Daudziem rīdziniekiem ir palikusi atmiņā mākslinieču skulptūrleļļu izstāde "Raža", kura pāris gadus atpakaļ notika Leļļu Mākslas muzejā. Šoreiz 10 Jūlijas Osinas-Fridman izveidotajās foto planšetēs modeles lomā būs Paša Setrova kopā ar savu Teddy lāču kolekciju, kura ir savākta 7 gadu garumā un daļu no tās eksemplāriem jūs varēsiet apskatīt salonā "BOHEMIAN". Vairāk par to, ko  mākslinieces šobrīd dara, atrodoties Sanfrancisko, un, kā viņām klājas, stāstīsim salonā "BOHEMIAN" 9. martā. Vairāk informācijas: www.bohemian.lv.


No šī gada 18. februāra Kuldīgas novada muzejā, Pils ielā 5
radiožurnālistes Ilonas Jahimovičas antīko spogulīšu kolekcijas izstāde

Rīgā Leļļu Mākslas muzejā šī izstāde radīja lielu skatītāju interesi un tādēļ ar prieku to piedāvājām arī Kuldīgas iedzīvotājiem un tās viesiem.


Ar cieņu, Ināra Liepa (tel. 29257285), Santa Liepa (tel. 29191066)