Galerijā "Zazī" Fransišku Noa izstāde "Finsternis"

Fotomākslas galerijā „Zazī” tiks atklāta portugāļu fotogrāfa Fransišku Noa izstāde „Finsternis”. Izstādē būs aplūkojamas fotogrāfijas, kas tapušas gan Latvijā, gan Portugālē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Fransišku  Noa (1982. g.) dzimis Portugāles pilsētā Setubalā. Pabeidzis Lisabonas Universitātes Tēlotājmākslas Fakultātes glezniecības un plastiskās mākslas studijas. Tajās viņš sāka attīstīt darbības jomu, kurā kā galveno izpausmes līdzekli izvēlējās fotogrāfiju.

Fransišku regulāri veido personālizstādes kopš 2009. gada, ir piedalījies kolektīvās mākslas izstādēs Lisabonā, kā arī to organizēšanā. Viņa darbus var atrast Setubalas Mākslas Muzejā un citās iestādēs.
“Fransišku Noa apņēmīgais darbs mums atklāj: šī māksla nav no studijas, tā ir no priekšpilsētas ierakumiem,” norāda Žuze Luišs Netu, arheologs un vēsturnieks.

Finsternis tulkojumā no vācu valodas nozīmē tumsa. Tas ir neziņas, atpalicības vai nomāktības laika periods. Brīdis, kad viens debess ķermenis aizēno citu. Tas ir neskaidrs vai nenoteikts stāvoklis nepietiekama apgaismojuma dēļ, it kā gaismas trūkums. Fotogrāfijas tika uzņemtas Portugālē un Latvijā. Tajās tiek pētīts tas, kas autoram ir dārgs un interesē visvairāk, gan kā māksliniekam, gan personīgi, – dabu, visumu un cilvēku.

Galerija „Zazī” ir vienīgā galerija Latvijā, kura ir veltīta mākslas fotogrāfijai. Galerijas mērķis ir iepazīstināt ar mūsdienu Latvijas un ārzemju fotogrāfu darbiem, veicināt interesi par fotogrāfiju un akcentēt tās īpašo lomu mūsdienu mākslā. Uzskatot, ka darbu nozīme un mākslinieciskā vērtība nav saistīta ar autora atpazīstamību, galerija piedāvā gan atzītu, gan arī vēl nepazīstamu fotogrāfu darbus.

Izstāde „Finsternis” tiks atklāta trešdien, 2. novembrī, plkst. 18:00 fotomākslas galerijā Zazī, Dzirnavu ielā 20. Galerijas apmeklējums ir bezmaksas. Darba laiks – darba dienās no 11:00 līdz 20:00. Izstāde būs aplūkojama līdz 1. decembrim.


Ieskaties: www.galerijazazi.lv

Reklāma
Reklāma