Kalnciema kvartālā notiks Itālijai veltīts tirdziņš

Šo sestdien 29. oktobrī 11.00-17.00 Kalnciema kvartālā notiks īpašs Itālijai veltīts tirdziņš, kurā galvenā uzmanība tiks pievērsta gardumiem. Paralēli latviešu zemnieku un amatnieku tirdziņam būs itāļu virtuve, gan pašu itāļu, gan latviešu izpildījumā.

Šo sestdien 29. oktobrī 11.00-17.00 Kalnciema kvartālā notiks īpašs Itālijai veltīts tirdziņš, kurā galvenā uzmanība tiks pievērsta gardumiem. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šo sestdien 29. oktobrī 11.00-17.00 Kalnciema kvartālā notiks īpašs Itālijai veltīts tirdziņš, kurā galvenā uzmanība tiks pievērsta gardumiem. Publicitātes foto.

Dienas garumā darbosies arī karuselis. No plkst. 13.00 Rīgas Doma kora skolas koncerti. Pēcpusdienā no 16.00-23.00 itāļu kino seansi pieaugušajiem! Par itālisku muzikālo noformējumu rūpēsies Latvijas Radio.
Kalnciema kvartāls gatavo ziemas pārsteigumu – teātra izrādes mazajiem skatītājiem „Rūķu stāsti”(no 26. novembra). Jau šoreiz notiks īpašas rūķu spēles bērniem kopā ar Vari Klausītāju (12.00-14.00).


Par visu pēc kārtas!
Itāļu ēdieni:

Tirdziņā būs nopērkamas itāļu pastas – spageti, tagliatella, casareccia, kliju ravioli ar sēņu pildījumu, ravioli ar siera-spinātu, ar kaltētu tomātu-baklažānu pesto pildījumu utt. Pastas būs pieejamas gan sausā, gan gatavā veidā līdzņemšanai uz mājām.
Visdažādākie itāļu sieri, kur kā ievērojamāko produktu jāpiemin burrata-siers, kura apvalks veidots no bifeļa mātes piena mozzarellas un pildīts ar krēmīgu saldo krējumu un smalcinātiem mozzarellas gabaliņiem, šo pildījumu dēvē par strachiatellu. Tradicionāli burratu pasniedz veselu vai sagrieztu uz pusēm, pāri pārberot mazos ķiršu tomātiņus, rukolas lapas un pārlietu ar augstas kvalitātes izsmalcinātu olīveļļu.
Dažādi gaļas izstrādājumu asorti, šķiņķi, pastētes, olīvas, kvalitatīva olīveļļa, saulē kaltēti tomāti, kaperi, artišoki, baklažāni, mājās gatavoti pesto, dažādi garšvielu maisījumi, kā arī lieliskā Illy kafija.
Latviešu izpildījumā būs itāļu maizes izstrādājumi, kā piemēram, amaretini cepumi, cantuccini cepumi, sāļie tomātu cepumi, visiem zināmā un populārā ciabatta, ciabatta ar saulē kaltētiem tomātiem, ar olīvām un rozmarīnu, ar valriekstiem, grissini maizes standziņas, focaccia, tomātu – pesto maizītes.
Itāļu virtuves deserti nav iedomājami arī bez slavenās tiramisu tortes, panna cota un amaretto keksiņiem espresso glazūrā.
Itāļu trifeles, itāļu šokolādes konfektes ar latvisko pildījumu (smiltsērkšķis, Allažu ķimelītis, pieneņu medus utt.), šokolādes keksiņi, itāļu šokolādes krēms capelli un citi gardumi.
Vīnu veikalā kvalitatīvi itāļu vīni no Itālijas Markas apgabala mazajām vīnu darītavām.

Rūķu spēles:
Kalnciema kvartāls gatavo ziemas pārsteigumu – teātra izrādes mazajiem skatītājiem. Sākot no 26. novembra Kalnciema kvartālā notiks izrāde „Rūķu stāsti” kopā ar Vari Klausītāju un mūziķiem - pianistu Mārtiņu Zilbertu un koklētāju Laimu Jansoni. Rūķu pasaules noslēpumus mums reiz atklāja māksliniece Helga Ingeborga Melnbārde, kuras Pārdaugavas mājās mīt simtiem īstu rūķu un izrādās tie dzīvo arī Kalnciema kvartālā. Bet par to visu sīkāk vēl pastāstīsim. Lai iepazītu rūķu brīnumaino pasauli, jau šajā sestdienā ar rūķiem iepazīstinās un spēles vadīs Varis Klausītājs – no 12.00-14.00 Vīnu veikala zāle un visā teritorijā.
Uzmanību visiem bērniem – aicinām jau tagad izgatavot savu rūķi, ar kuru kopā iet uz izrādi, jo rūķis varēs piedalīties izrādē „Rūķu stāsti”. Kā arī bērniem ar pašizgatavotiem rūķiem būs īpašas priekšrocības apmeklējot izrādi. Rūķus Jums gatavot palīdzēsim nākamajā tirdziņā 12. novembrī.

Itāļu kino seansi:
Itālijai veltīts pasākums nav iespējams bez laba itāļu kino. Kino seansos redzēsiet nemainīgas vērtības un jaunatklājumus. No 16.00-23.00. Ieejas maksa - vīna glāze (vai bezalkoholisks dzēriens).


Seanss 16.00 ŠĶIRŠANĀS ITĀĻU GAUMĒ / DIVORZIO ALL’ ITALIANA
Rež. Pietro Džermi / Pietro Germi
Lomās: Marcello Mastroianni, Daniela Rocca, Stefania Sandrelli
Itālija, 1961, 105 min.
Sicīliešu Barons Fefe Čefalu ir garlaikots ar savu dižciltīgo dzīvi un sievu Rosaliju. Viņš iemīlas jaunajā, skaistajā māsīcā Andžela, kas vasaras pavada tajā pašā pilī. Tā kā šķiršanās 60tajos gados Itālijā ir aizliegta, viņš nolemj nogalināt sievu, pamatojoties uz goda aizstāvēšanu, pieķerot sievu ar mīļāko. Tāpēc Fefe sāk meklēt iespējamo mīļāko.
Oskara kinobalva par labāko scenāriju un nominācija par labāko aktieri (M. Mastrojāni) un režisoru (P. Džermi). Kannu filmu festivāla kinobalva par labāko komēdiju un nominācija „Zelta palmai”.

Seanss 18.00 ES ESMU MĪLESTĪBA / I AM LOVE
Režisors: Luca Guadagnino
Lomās: Tilda Swinton, Gabriele Ferzetti, Marisa Berenson
Itālija, 2009., 114 min
Lai arī tā zināmā mērā atgādina "Krusttēvu", filmā nav ne pilītes asiņu, tomēr uzmanības centrā ir itāļu ģimenes attiecības un bizness. Gaume un dzīves baudas. Tiek rīkotas tikšanās, lai stiprinātu radniecīgās saites vai uzklausītu ģimenes patriarha pēdējās vēlmes. Tā ir konservatīva vide,
kurā izsprūk kāda itāļu temperamenta dzirksts, tomēr visi ļaujas notiekošajam. Katram no galvenajiem tēliem ir sava klusā vēlme, kuru bail atzīt skaļi. Viss mainās, kad Tildas Svintones tēlotā Emma  iemīlas dēla draugā – šefpavārā. Izlaužas viņas apslēptā krievu mentalitāte un
vīrieša valdzinājumam, kuru viņa iemīl caur garšas kārpiņām, nav iespējams pretoties...

Reklāma
Reklāma


Seanss 20.00 SALDĀ DZĪVE / LA DOLCE VITA  
Režisors: Federiko Fellīni
Lomās: Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée, Anouk Aimée, Yvonne Furneaux, Magali Noël, Alain Cuny, Annibale Ninchi, Walter Santesso, Valeria Ciangottini, Riccardo Garrone
Itālija, 1960., 174 min
Federiko Fellīni „Saldā dzīve” ir viena no nozīmīgākajām filmām pasaules kino vēsturē. Īpašā lirisma un satīras, simboliskuma un neparastās kompozīcijas dēļ šī filma ir ierindojusies starp labākajām pasaules kinematogrāfā.  Žurnālists Marčello ir pagājušā gadsimta Romas bohēmas saldās dzīves vērotājs un dalībnieks. Sievietes kā ēnas mainās viņa dzīvē, to neietekmēdamas. Marčello, tāpat kā Vergilijs, iziet cauri
visiem septiņiem elles lokiem un noskatās dievišķajā komēdijā, kurā cilvēki, panīkstot Eiropas kultūras vērtībām, meklē pilnīgu aizmiršanos pēc barbariskajiem, necilvēciskajiem II pasaules kara gadiem. Pirms piecdesmit gadiem Federiko Fellīni šedevrs Saldā dzīve izraisīja Kannu kinofestivāla vēsturē vēl nebijušu skandālu saistībā ar tam piešķirto augstāko apbalvojumu, kā arī vajāšanu no baznīcas puses. Kannu kinofestivāls: Zelta palmas zars; 3 Oskara nominācijas, Ņujorkas kritiķu balva, 3 balvas Silver Ribbon, 1 BAFTA nominācija.

Nākamais tirdziņš 12. novembrī. Sekojiet līdzi Kalnciema kvartāla programmai: www.kalnciemaiela.lv, facebook.com/kalnciemaiela, twitter.com/kalnciemaiela.

Ieskaties:
www.kalnciemaiela.lv