"Multikino" atver jaunu operas un baleta sezonu ar pasaules slaveno operu "Fausts"

10. oktobrī ar slaveno Šarla Guno operu „Fausts” kinoteātris „Multikino” atsāk operu cikla jaunu sezonu tiešraidē no Parīzes „Opera de Paris”.

Baleta cienītāji varēs izbaudīt Mariusa Petipa baleta „Raimonda” iestudējuma tiešraidi no „Teatro alla Scala”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Baleta cienītāji varēs izbaudīt Mariusa Petipa baleta „Raimonda” iestudējuma tiešraidi no „Teatro alla Scala”.

Franču opermākslas simbols — „Fausts” ir viena no tās veiksmīgākajām operām, un vienlaikus tās savdabīga piemiņa. Iestudējot operu, Guno vadījies no Gētes darba, kuru viņš bija lasījis jaunībā Mediči villas dārzos. Divdesmit gadus vēlāk Guno saņēma pasūtījumu sarakstīt šo operu, kas kļuva par veiksmīgu iestudējumu gan Liriskajā teātrī (Théâtre-Lyrique), gan arī operā.

Attēlā: Šarmantais Roberto Alaņa.

 

Šis darbs neticami precīzi atspoguļo Gētes stāstu, tas ir piesātināts ar Guno jauneklīgo un vētraino lirismu, prieku un neaizmirstamu satraukumu. Operzvaigzne Roberto Alaņa un Inva Mula atveido Faustu un Margarētu jauniestudējumā, kuru radījuši divi meistari — Alēns Lombārs un Žans Luī Martinotī.

 

Attēlā: Valdzinošā Annu Ņetrebko.


Jaunā operas sezona izcelsies arī ar divām gaidāmajām pirmizrādēm — operu „Dons Žuans” ar operzvaigni Annu Ņetrebko galvenā lomā, kas būs redzama „Multikino” 7.decembrī, un „Sirano de Beržeraks” ar izcilo Plačido Domingo, kurš nākamā gada 10. maijā uzstāsies Madrides Operā. Mūsdienu flamenko horeogrāfa Antonio Gadesa cienītājiem arī būs ko izbaudīt jaunajā sezonā — divi izcili darbi „Avju avots” un „Karmena” tiks demontrēti „Multikino” ierakstos no Karaliskās Operas Madridē.

Reklāma
Reklāma


 

 

Biļešu iepriekšpārdošana un papildus informācija par gaidāmajām tiešraidēm pieejama kinoteātra mājas lapā — www.multikino.lv.


„Multikino” — vairāk nekā kino.