"Lācītis sirsniņā" un jaunās kases telpas atklāšana Leļļu teātrī

3. septembrī Barona ielas svētku ietvaros arī Latvijas Leļļu teātrī gaidāmi svarīgi notikumi – plkst. 11:00 notiks vismazākajiem skatītājiem paredzētā iestudējuma „Lācītis sirsniņā” pirmizrāde, savukārt 13:00 tiks atklāta jaunā kases telpa, kurā īpaši domāts par interesantu un aizraujošu vidi bērniem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

„Lācītis sirsniņā” ir izrāde, kas piemērota pirmajam teātra apmeklējumam: mūsu sirsniņās dzīvo visi tie, kurus mīlam. Bet, ja kāds pazūd un kaut kur noklīst, tad sirsniņā paliek liels tukšums… Kādam zēnam pazuda lācītis. Kas to atrada? Izrāde vismazākajiem skatītājiem, pilna mīļuma, gaišuma, dziedāšanas un līdzpārdzīvojuma. Izrādes režisors Māris Koristins, aktieri — Lienīte Osipova un Anrijs Sirmais, komponists Ungars Savickis, Pāvila Šenhofa scenogrāfija.

 

Īpašs un ilgi gaidīts notikums ir jaunās kases telpas atklāšana — tās dizainere Gundega Zaķe-Cimža izveidojusi neparastu Barona ielas iekšpagalmiņu ar visu iemītnieku „bandu” – leļļiem jeb leļļu teātra bērniem, suni un kaķi, kuri savas dienas pavada brīnumu un pasaku tuvumā: „Man bija iespēja gan saviem, gan visas Latvijas bērniem izveidot robežpilsētu, kas savieno cilvēku un leļļu pasauli. Te sākas bērna draudzība ar teātri. Tā ir draudzība, kas balstās uz savstarpēju cieņu un uzmanību. Mans vēlējums — lai bērns, aizejot no katras izrādes un teātra apmeklējuma, kļūtu atbildīgāks un mīļāks gan pret cilvēkiem, gan lellēm.”

„Lācītis sirsniņā” ir izrāde, kas piemērota pirmajam teātra apmeklējumam: mūsu sirsniņās dzīvo visi tie, kurus mīlam. Bet, ja kāds pazūd un kaut kur noklīst, tad sirsniņā paliek liels tukšums…

Kases telpas atklāšanā bērni tiks aicināti piedalīties konkursā par interesantākā vārda izdomāšanu katram no šīs pilsētiņas iemītniekiem — izvēlēto vārdu autori tiks apbalvoti ar ielūgumiem uz izrādēm. Kases telpas atklāšanas dienā būs arī īpašas cenas biļetēm - no 13:00-17:00 jebkuras biļetes cena 5 Ls.

Reklāma
Reklāma

 

Barona ielas svētku ietvaros notiks divi Leļļu teātra rīkoti koncerti — plkst. 12:30 (pirms kases telpas atklāšanas) uz teātra balkona muzicēs sikspārņu rokgrupa no izrādes „Pepija Garzeķe”, savukārt vakarā — plkst. 22:00 Vērmaņdārza estrādē uzstāsies Leļļu teātra puišu un viņu draugu grupa „7 dēli”.

 

Vairāk informācijas par Leļļu teātrī notiekošo, izrādēm, pasākumiem, biļetēm u.c. meklējiet www.lelluteatris.lv.