Dabas muzejā fotoizstāde „Pasaule pie Tavām kājām”

Latvijas Dabas muzejā no 17. līdz 28. augustam būs aplūkojama Nataļjas Čerepovas personālizstāde „Pasaule pie Tavām kājām”. 
Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

Izstāde ir autores Nataļjas Čerepovas radošais filozofiskais redzējums caur makro objektīvu uz salīdzinošu mikrofaunu, ko ikdienas steiga nereti liedz saskatīt. Izstādē aplūkojamas ap 30 lielformāta fotogrāfijas, kurās atspoguļots divos gados Latvijā un Taizemē gūto piedzīvojumu rezultāts. 

 

Fotogrāfiju autore Nataļja ir Nikolaja Trifanova-Bogdanova skolniece. Pēc brīnumainajiem fotoattēliem nav iespējams pateikt, ka fotomākslu viņa apguvusi salīdzinoši nesen – tikai kopš 2009. gada. Otra aizraušanās – dabas (īpaši kukaiņu) vērošana – ir stipri senāka nodarbe, to viņa dara jau kopš 6 gadu vecuma, kad vecāki iegādājušies māju laukos. Viņai ir prieks par katru jaunsastapto būtni un dubultprieks par iespēju šo tikšanās mirkli iemūžināt fotogrāfijā. 

 

Izstādi atzinīgi novērtējis arī Latvijas Dabas muzeja entomologs Nikolajs Savenkovs. Viņš atzīst, ka daži no bildēs redzamajiem kukaiņiem ir retums un tos ieraudzīt dabā lemts vien pacietīgam dabas vērotājam. Nataļja Čerepova sniedz iespēju tos aplūkot tuvplānā un cer padarīt tuvāku šo brīnumaino mazo radību pasauli arī izstādes apmeklētājiem. 

Reklāma
Reklāma

 

 

Izstāde apskatāma no 17. līdz 24. augustam muzeja 1. stāva izstāžu zālē. 

Ieeja izstādē bez maksas. 

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!