Rudens gadatirgus Bulduros

„Rudens Stādu parādē 2011”, kas 24. septembrī no 9:00 – 18:00 norisināsies Bulduru Dārzkopības vidusskolas studentu un pasniedzēju veidotajā dārzā, piedalīsies vairāk nekā 60 stādu audzētāji no visas Latvijas. Viņi plašā klāstā piedāvās Latvijā audzētus stādus -  augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus.

Šogad gadatirgū gaidāma arī augļu un ogu degustācija! Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šogad gadatirgū gaidāma arī augļu un ogu degustācija! Publicitātes foto.

 

Stādu parādēs stādu audzētavas parasti izstāda un izrāda savus visskaistākos stādus un vienmēr tiek atvests līdzi arī kāds retums! Rudens Stādu parāde ir īpaša ar to, ka šeit apmeklētājiem iespējams aplūkot augus un Bulduru krāšņās puķu dobes rudens krāsās. Šo pasākumu jau septīto gadu pēc kārtas organizē Stādu Audzētāju Biedrība.

 

Atšķirībā no citiem gadiem, Rudens Stādu parādes laikā Stādu Audzētāju Biedrība sadarbībā ar Latvijas Augļkopju Asociāciju veidos rudens augļu un ogu izstādi – degustāciju, kur būs iespēja nogaršot vairākas jau sen zināmas un jaunas šķirnes! Stādu parādē piedalīsies vairāki augļu koku un ogulāju audzētāji, kur būs iespēja iegādāties lielāko daļu degustācijā izstādīto un baudāmo rudens augļu stādus.

 

Rudens Stādu parādē notiks:

1. Stādu audzētavas no visas Latvijas piedāvās Latvijā audzētus stādus;

2. Dārza preces un tehnika;

3. Amatnieku gadatirgus;

Reklāma
Reklāma

4. Latvijas Augļkopju Asociācija piedāvās rudens augļu izstādi – degustāciju;

5. Konsultācijas stādu audzēšanā, izvēlē un dārza plānošanā.

Organizē: Stādu audzētāju biedrība sadarbībā ar Bulduru Dārzkopības vidusskolu. 

Atbalsta: Latvijas Augļkopju Asociācija, SIA „Onava”.

Informatīvais atbalsts: Dārzkopības portāls www.horti.lv, žurnāls Dārza Pasaule un žurnāls Dārzs un drava.

Reģistrācija dalībniekiem sāksies augustā. Stādu audzētāju biedrības biedri varēs sākt reģistrēties jau no 1. augusta, pārējie dalībnieki - augusta vidū. Papildus informācija www.staduparade.lv .

 

Informāciju sagatavoja: Silvija Apšiniece, www.staduparade.lv