Meliha Zafera Ardžana izstāde galerijā „Zazī”

Fotomākslas galerijā „Zazī” tiks atklāta pazīstama turku fotogrāfa Meliha Zafera Ardžana izstāde „Blue Dreams”. Izstādē būs aplūkojamas fotogrāfijas, kas izgatavotas cianotipijas tehnikā - vienā no alternatīvajām fotogrāfiju tehnikām, kas pazīstama kopš 19.gs. vidus. Izstāde ir bezmaksas un skatāma no 5. jūlija līdz 19. jūlijam.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

Izstādes tēmu Melihs komentē šādi: „Blue Dreams kolekcija sastāv no abstraktiem cianotipijas dabas attēliem. Ar šo kolekciju, vēlējos pateikt, ka šajā straujajā, modernajā digitālajā laikmetā, mēs esam kļuvuši akli pret skaistumu mums apkārt un meklējam skaisto kaut kur tālumā, braucam ar auto, lidmašīnām, to meklējot. Mums nav laika apstāties un padomāt, kas notiek mūsu dzīvē, paskatīties, kas ir tās lietas, kas ir mums apkārt. Šajā digitālajā laikmetā mums liek rīkoties ātri, kustēties ātri, fotogrāfēt ātri. Bet fotogrāfija, tieši pretēji, ir par laika apstādināšanu. Esmu pret digitālajām tehnoloģijām, es gatavoju savus attēlus pats. Es nekur nedodos fotogrāfēt, nofotogrāfēju attēlus kolekcijai tepat, savā dārzā. Pamatā šī kolekcija ir sacelšanās pret digitālo laikmetu, kas liek cilvēkiem kustēties ātri un neļauj ieraudzīt skaisto sev apkārt.”

 

Melihs Zafers Aridžans (dz. 1969.gadā) ir ieguvis žurnālista grādu Anadolu universitātē 1991.gadā, kur arī sācis nodarboties ar fotogrāfiju. 1996.gadā ieguvis maģistra grādu Mākslas fotogrāfijā ASV San Francisko Mākslas koledžā. Atgriežoties Turcijā 2011.gadā Anadolu Universitātē iegūst doktora grādu Mediju studijās. 2005. gadā pārceļas uz Stambulu, un sāk strādāt Bahčesiras universitātē, izveido Fotogrāfijas un Video nodaļu, kas šobrīd ir viena no labākajām Turcijā. Joprojām strādā par šīs nodaļas vadītāju. Regulāri piedalās izstādēs Turcijā un ārvalstīs. Darbi ir atrodami daudzās personīgajās kolekcijās Turcijā un ārvalstīs.

 

Galerija „Zazī” ir vienīgā galerija Latvijā, kura ir veltīta tikai fotogrāfijai. Galerijas mērķis ir iepazīstināt ar mūsdienu Latvijas un ārzemju fotogrāfu darbiem, veicināt interesi par fotogrāfiju un akcentēt tās īpašo lomu mūsdienu mākslā. Uzskatot, ka darbu nozīme un mākslinieciskā vērtība nav saistīta ar autora atpazīstamību, galerija piedāvā gan atzītu, gan arī vēl nepazīstamu fotogrāfu darbus. 

 

Reklāma
Reklāma

FotoAkadēmija piedāvā iespēju apmeklēt Meliha Zafera Aridžana 3 dienu meistarklasi „SECRETS OF TAKING ART PHOTOGRAPHS”, sīkāka informācija www.fotoakademija.lv

 

Izstāde „Blue Dreams” tiks atklāta otrdien, 5. jūlijā, plkst. 18:00 fotogrāfiju galerijā Zazī, Dzirnavu ielā 20.

Galerijas apmeklējums ir bezmaksas.

Darba laiks – darba dienās no 12:00 līdz 20:00. Izstāde būs aplūkojama līdz 19. jūlijam. Izstādes atklāšanā piedalīsies arī galerijas mākslinieciskais konsultants, pasaulē pazīstamais turku fotogrāfs Mehmets Kismets (Mehmet Kismet), Stambulas Fotogrāfijas centra direktors. 

 

Varāk informācijaswww.galerijazazi.lv