Izcilā filma "Turneja" – no 27. maija kino "Rīga"

No 27. maija kino „Rīga” būs skatāma viena no spožākajām un iespaidīgākajām pērnā gada Kannu kinofestivāla filmām Turneja / Tournée, kuras režisors Matjē Amalriks (Skafandrs un tauriņš) saņēma Kannu kinofestivāla balva par labāko režiju.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

„Enerģiska, pārsteidzoša filma, no kuras virmo neapstrīdams šarms. Režisors gudri žonglē ar komēdijas un melanholijas elementiem. Mēs nokļūstam svešām acīm slēgtā pasaulē, šovbiznesa aizkulisēs, kur atsedzas visi noslēpumi, kur atkailinās ne vien ķermeņi, bet arī attiecības. Mēs kļūstam liecinieki aktieru un aktrišu dzīvēm „bez grima” un uzspēlētības. Filma, kas slavina sievietes un viņu brīnišķos augumus, uzšķaudot jelkādiem aizspriedumiem un pārspīlējumiem.” (Fabiēns Lemersjē, Cineuropa)

Filmā galvenajās lomās redzamas burleskas un jaunās burleskas žanra mākslinieces, kas piedod šai lentei īpašu šarmu un patiesuma efektu. Pats režisors atzīst, ka lēmums atvest uz Parīzi šīs amerikāņu meitenes pārvērta filmas idejas realizāciju interesantā un „svaigā” procesā.

Amalrika mūsdienīgā režija šajā traģikomiskajā filmā balansē uz robežas starp dokumentālā un mākslas kino estētiku. Filmas darbība risinās ap ceļojošo jaunās burleskas mākslinieču trupu un viņu producentu, kuru ļoti jutekliskā un interesantā manierē atveido pats Amalriks. Savā ceļā uz Parīzi katrā pilsētā apburošas dīvas ar Fellini formām rada ap sevi burvīgu fantāzijas, siltuma un svētku atmosfēru.


Filmas pirmizrāde Latvijā notika kinofestivālā Baltijas Pērle 2010. gadā.

Ieskaties: www.kino.riga.lv


 

Reklāma
Reklāma