9. un 10.aprīlī Berimors izrāda pirmo gruzīnu 3D animācijas filmu

2011. gada 9. un 10.aprīlī IX Rīgas Starptautiskajā Bērnu filmu festivālā Berimors izrādīs pirmo gruzīnu 3D pilnmetrāžas animācijas filmu Jaungada stāsts (Saakhaltslo Zghapari, režisors Shalva Ramishvili, Gruzija, 2010, 80 min).

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

Stāsta galvenie notikumi risinās Šatili ciemā – vietā, ko ieskāvuši milzīgie Kaukāzu kalni un kas pazīstams ar vareniem mūriem. Lai gan mūri un ciema ēku torņi vienmēr veiksmīgi sargājuši ciema iedzīvotājus no ienaidniekiem, tomēr nemierīgus viņus dara fakts, ka visapkārt ciemam aug arī necaurstaigājams mežs, kas ir pilns ar ļaunām būtnēm.

 

Filmas pamatā ir Šatili ciema iedzīvotāju gatavošanās Jaunajam gadam. Tieši mirkli pirms tā iestāšanās ciema vecākais svētā ozolkoka dobumā novieto Šatili iedzīvotāju lielāko dārgumu – vēlmju akmeni, kas jaungada naktī piepilda visas vēlēšanās. Šo brīnumaino spēju dēļ, pēc vēlmju akmens kāro arī tumšie spēki, kas izšķirīgajā brīdī mēģina to nozagt. Seko gaišo un tumšo spēku cīņa...

 

Jaungada stāstā satiekas pagātnes un nākotnes notikumi – sirmā senatnē šķind šķēpi, lūzt zobeni un pland apmetņi, bet tuvā nākotnē bērniem ir neparastas elektroniskas spēles, un modernas lauku vecmāmiņas iet slaukt lidojošas govis.

 

Reklāma
Reklāma

Jaungada stāstu ar tulkojumu latviešu un krievu valodā varēs skatīties:

9. un 10.aprīlī (LV), plkst. 10:10, kinoteātrī Cinamon T/P Alfa;

9.aprīlī plkst. 14:00 (RUS) un 16:00 (LV) un 10.aprīlī plkst. 14:00 (LV), kinoteātrī Multikino T/C Rīga Plaza. 

 

Plašāk par IX Rīgas Starptautisko Bērnu filmu festivālu Berimors: www.arsenals.lv