2.aprīlī bezmaksas multeņu veidošanas darbnīca bērniem

2.aprīlī biedrība homo ecos: sadarbībā ar animācijas filmu apvienību Multenkulten un uzņēmumu Gandrs rīko animācijas radošo darbnīcu bērniem, kurā bērni paši no tetrapakām un pudeļu korķīšiem varēs veidot un filmēt animācijas filmas – multenes – par tematu Prom no pilsētas, atpūšamies dabā!

Radošā darbnīca notiks sestdien, 2.aprīlī no 11:00 līdz 15:00 Hartmaņa muižā Kalnciema ielā 30

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Radošā darbnīca notiks sestdien, 2.aprīlī no 11:00 līdz 15:00 Hartmaņa muižā Kalnciema ielā 30

 

Kas ir tas interesantais, ko var darīt un novērot dabā? Kā atpūsties tā, lai nenodarītu dabai pāri? Un vai ir kas tāds, kas traucē priecāties par sauli, vēju, jūru, mežu un citām dabas sastāvdaļām? Tieši uz šiem jautājumiem bērni tiks aicināti atbildēt, veidojot savas multenes. Temats par atpūtu dabā izvēlēts, jo pavisam drīz būs klāt laiks, kad cilvēki dodas prom no pilsētas, lai pavadītu laiku ārā – mežā, pie jūras, parkos un citās vietās, un ir vērts jau laicīgi dot iespēju bērniem aizdomāties, kā to darīt pēc iespējas videi un dabai draudzīgāk. 

 

„Bērnu skatījums bieži vien atklāj kaut ko jaunu, un šoreiz mēs gribējām viņiem dot iespēju parādīt, ko viņi domā par dabu, kurā tik bieži braucam atpūsties,” stāsta radošās darbnīcas autore Kristīna Ratniece, animatore un dizainere.

 

Ar multeņu palīdzību vēlamies uzrunāt gan bērnus, gan viņu vecākus, parādot, cik svarīgi ir rūpēties par vidi un dabu, kurā dzīvojam, un radošos veidos aicināt to darīt arī citus.

 

Reklāma
Reklāma

Multeņu darbnīcā bērni paši varēs izdomāt savas multenes sižetu, un veidot tēlus un darbības vidi no jau reiz izmantotiem materiāliem, kā arī piedalīties multenes filmēšanā un ierunāšanā. Radošā darbnīca notiks sestdien, 2.aprīlī no 11:00 līdz 15:00 Hartmaņa muižā Kalnciema ielā 30, un tajā aicināti piedalīties bērni no 8 līdz 12 gadu vecumam.

Kamēr bērni veidos un filmēs multenes, vecāki varēs uzzināt vairāk par tematiem, kas saistīti ar atkritumiem, to pārstrādi un videi draudzīgu dzīvesveidu.

 

Radošajā darbnīcā dalība ir bez maksas un vietu skaits ir ierobežots - dalībniekus lūgums pieteikties līdz 31.martam, rakstot uz e-pastu madara.peipina|@homoecos.lv