Pasaules gals jaunajā izrādē "Divi tūkstoši divpadsmitais"

Izrāžu apvienības PANNA jaunā izrāde Divi tūkstoši divpadsmitais ir pamācošs un smieklīgs stāsts par pareģoto pasaules gala tuvošanos 2012. gadā. Tas ir stāsts par to, kā pārdzīvot globālās kataklizmas un pastardienu, atpazīt citplanētiešus, kā apvārdot ūdeni un uzvesties ellē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izrāde apkopo 12 pazīmes, kas liecina, ka mēs pasaules galu nepārdzīvosim. Tai pat laikā citi apgalvo, ka nekāda pasaules gala nebūs, jo uz jogurta kārbiņas norādītais derīguma termiņš ir 2013. gads... Divi tūkstoši divpadsmitā pirmizrāde 2011. gada 7. aprīlī Rīgā, kino Rīga.

Cilvēki gaida pasaules galu. Salasās maiju kalendāru, Nostradamusa pareģojumus, pašpasludinātus zvaigžņu tulkus un misticisma žurnālus un gaida. Gaida kā milzīgu ilumināciju, gadatirgu un kārtīgu tusiņu. Nākamais pasaules gals pienāks 2012. gada 21. decembrī, ja kas.

Vispār jau neko citu nevar gribēt, jo ir jau bijuši milzum daudzi pasaules gali, un visi beigušies, tā īsti nepamanīti. Tāpēc šoreiz pilnīgi pamatoti gribas beidzot kaut ko redzēt.

Izrādē varēs
-  noskatīties vulkāna izvirdumu Gaiziņā pasaules gala priekšvakarā,
-  iemācīties atpazīt citplanētieti sev līdzās (patiesībā ļoti vienkārši ja tiekoties ar kādu cilvēku, jūs jūtat, ka kaut kas nav kārtībā, ka jūs runājat ar kaut kādu idiotu, ļoti iespējams, ka tas vienkārši ir citplanētietis),
-  noskaidrot, kur šodien mitinās Sniega cilvēka mazdēls un kāda patiesībā bijusi Noasa saruna ar Dievu par šķirsta būvēšanu.

 

Reklāma
Reklāma

Bet, ja gribat, lai pasakām arī kaut ko nopietnu par izrāžu apvienības PANNA jauno stand-up komēdiju, lūk, te būs:
Izrāde Divi tūkstoši divpadsmitais ir stāsts par to, ka jādomā par rītdienu, pretējā gadījumā tā ne ar ko neatšķirsies no šodienas. Tā ir izrāde par pasaules galu kā IESPĒJU, iespēju dzīvot rimti un mierīgi tepat uz Zemes, kamēr pasaules gals vēl kavējas. Mūs nemitīgi kāds šausmina un baida, draudot ar globālām katastrofām un atņemot pēdējo iespēju izlemt kaut ko pašiem. Mūsu māņticība ir lielāka par ticību pašiem sev. Cilvēkam vajag domāt ar savu galvu, bet tiem, kas ar galvu īsti nedraudzējas, patiešām ir iespēja uzzināt daudz šausmīgu lietu.


Izrādi veido režisors Juris Rijnieks, piedalās aktieri Imants Vekmanis, Jānis Jarāns un Reinis Liepkalns.
Komponists Ungars Savickis, gaismas partitūra Egīls Kupčs, skaņa Mārtiņš Strelēvics.


PIRMIZRĀDE:  2011. gada 7. aprīlī plkst. 19.00 kino Rīga Lielajā zālē

"Jūs nemaz nezināt, no kā mēs jūs izglābsim, un jums arī labāk to nezināt."