24. martā kino Rīga "Burvju flauta" tiešraidē no Milānas

24. martā plkst. 21:00 kino Rīga notiks Mocarta operas Burvju flauta tiešraide no Milānas Teatro alla Scala. Zem savas pasakainās ārienes Burvju flauta slēpj iniciācijas rituāla noslēpumus un daudzslāņainu, alegorijām piesātinātu sižetu, kas iekvēlina iztēli.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

V. A. Mocarta pēdējā opera Burvju flauta vēsta par prinča Tamino mīlestību pret Nakts karalienes meitu Paminu, kuras skaistums iekvēlinājis jaunekļa sirdi. Kopā ar putnu ķērāju Papageno, Tamino ceļš pretī uzvarai pār nelabvēļiem ir pārbaudījumiem pilns, tomēr, pārvarējuši nāves briesmas, mīlētāji beidzot var laimīgi būt kopā.

Viesturs Kairišs:Burvju flauta ir viena no skaistākajām un noslēpumainākajām pasaules operām. To ir patīkami klausīties, bet ļoti grūti atminēt iestudējot. Bīstami ir krist pārlieku filozofiskā traktējumā, bet bīstami arī palikt tikai rotaļīgās cilvēka dabas preparēšanā. Cilvēkā ir vienlīdz daudz gan no Tamīno, gan Papagēno un sabiedrībā vienmēr valdīs manipulācija un cīņa starp viedajiem un tumšajiem. Tādēļ opera jāuztver ļoti mūsdienīgi, un tās traktējumi būs vienmēr aktuāli arī nākotnē. Manuprāt, tā aizvien attālināsies no nevainīgas pasakas čaulas un attīstīsies pabaisas pasaules iekārtas metaforā.”

Iestudējuma režisors un viens no scenogrāfijas autoriem ir izcilais Dienvidāfrikas mākslinieks Viljams Kentridžs, kurš saņēmis augstu atzinību par šo savu pirmo mēģinājumu darboties operas jomā. Pie diriģenta pults stāsies Latvijā labi pazīstamais vācu diriģents Rolands Bērs, kurš vairākkārt ir viesojies Rīgā un sadarbojies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un Latvijas Radio kori. 2011. gada La Scala sezonas jauniestudējumā lomās ir augstākās raudzes Mocarta operu izpildītāji.

Kopš pirmizrādes 2005. gadā Briselē Burvju flauta saviļņojusi skatītāju sirdis Francijā, Itālijā, Izraēlā, ASV, kā arī Dienvidāfrikā.

Biļetes cena Ls 9,50
Biļetes un abonementus OPERA FORTE 2011 var iegādāties kino Rīga un Biļešu serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv

 

Reklāma
Reklāma