17. martā savdabīga modes skate – Aspazijas cepure!

Marts ar sniegiem un pirmajiem pavasara saules stariem atnesis latviešu dzejnieces Aspazijas dzimšanas dienu. Mostas daba, un kā puķe uzplaukst arī Aspazija pati – skaista, sievišķīga un noslēpumaina.

Aspazija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aspazija

17. martā plkst. 18.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā, Majoros, J. Pliekšāna ielā 5/7, visi tiek aicināti uz savdabīgu modes skati – ASPAZIJAS CEPURE. Savdabīgu tāpēc, ka nav saglabājusies neviena dzejnieces cepure! Bet tas nav šķērslis, ja mums piemīt iztēle un fantāzija.

 

Savās bērnības atmiņās Aspazija raksta, kā, kopā ar māti iebraukusi Jelgavā, viņa ierauga sava vecuma meitenes ar cepurēm galvā. Cepures rotātas ar puķēm un vējā plīvojošām lentēm. „Ak dieviņ! Cik skaistas viņas izskatās un cik laimīgas tās var būt, kam tādas cepures galvā!”

 

Aspazijas mūžā cepuru bijis daudz – no visfantastiskākajām līdz pavisam nelielām un vienkāršām. Un visas – atbilstošas sava laika modei. Vai tās nesa līdzi laimi? Tas lai paliek pašas dzejnieces ziņā, bet pašapziņu un prieku tās noteikti vairoja.

 

Sarīkojumā ASPAZIJAS CEPURE būs iespēja skatīt Aspazijas fotoattēlus visa viņas mūža garumā. Mainās dzejniece, un mainās cepures... Tomēr netrūks arī īstu cepuru, kurās varēsim saskatīt kaut daļu no viņas galvassegu daudzveidības.

Reklāma
Reklāma

Cepuru un tērpu stāsti un leģendas atdzīvinās fotoattēlos fiksēto laiku un notikumus.

 

Aicinām ierasties cepurēs! Varbūt arī Jums ir savs cepures stāsts?

 

 

Tuvāka informācija pa tālr. 67764295 (Astrīda Cīrule) vai e-pastu: rainis.vasarnica@memorialiemuzeji.lv, kā arī http://www.memorialiemuzeji.lv