Kino svētki bērniem — Berimors!

2011.gada aprīlis pārvērtīsies aizraujošā kino pasaulē — no 8.līdz 10. aprīlim notiks IX Rīgas Starptautiskais Bērnu filmu festivāls Berimors. Festivāla programmā iekļauts unikāls kino no Ziemeļvalstīm, Centrāleiropas, kā arī īpaša Gruzijas un Latvijas animāciju filmu izlase. Šogad Berimors ceļo un pirmo reizi dodas uz citām Latvijas pilsētām — Liepāju un Cēsīm. Festivāla laikā notiks arī animācijas darbnīcas un labdarības seansi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jau no 2011.gada 23. februāra sākta abonementu tirdzniecība uz IX Rīgas Starptautisko Bērnu filmu festivālu Berimors, kas šogad norisināsies no 8.–10. aprīlim. Abonementus par īpaši izdevīgām cenām ģimenēm (3 cilvēkiem vai filmām abonementa cena 4,00LVL; 5 cilvēkiem vai filmām abonementa cena 6,50LVL) var iegādāties visās Biļešu Servisa kasēs Latvijā, mājas lapā www.bilesuserviss.lv, kā arī kinoteātra Rīga kasēs.


Berimors šogad notiks Rīgā, Liepājā un Cēsīs, kur katra mazā bērna ikdiena pārvērtīsies aizraujošā kino pasaulē. Festivāla programmā iekļauts unikāls kino no Ziemeļvalstīm, Centrāleiropas, kā arī īpaša Gruzijas un Latvijas animāciju filmu izlase. Berimora laikā notiks arī animācijas darbnīcas un labdarības seansi. Šogad Berimors būs veltīts veselīgam dzīvesveidam un velosipēds ir oficiālais festivāla pārvietošanās līdzeklis.

Lielākie festivāla dārgumi
Moomins and the Comet Chase (Somija) – filma, kurai mūziku komponējusi slavenā Īslandiešu dziedātāja Björk; Studijas Animācijas brigāde jaunākā animācijas filma Zīļuks; The Crocodiles — stāsts, kas sākotnēji tika izdots grāmatā 1976.gadā un iekļuva visvairāk pārdoto grāmatu sarakstā Vācijā — pirms tīņu vecuma klasika, kuru joprojām lasa mācību stundās un ir iecienīta vairākās paaudzēs; Kā Tev klājas, Rūdolf Ming? (Latvija) — kino forumā Arsenāls tika atzīta par labāko Baltijas konkursa skates filmu; Ricky Rapper and the Bicycle Thief (Somija) — komēdija un mūzikls reizē, ko Somijā pirmajā filmas izrādīšanas nedēļas nogalē noskatījās vairāk nekā 38 000 kinomīļotāju. Ziemeļvalstu darbi festivālā tiks pārstāvēti visvairāk, jo tieši šis pasaules reģions ieņem vadošo lomu bērnu filmu repertuārā.


Berimora tradīcijas
Berimors kino izrādīšanas tradīciju turpina jau 9. gadu. Mazā skatītāja gaumi veido skaists, piedzīvojumiem bagāts, labestīgs un pamācošs kino. Pirms un pēc filmu seansiem bērni vecumā no 6 līdz 13 gadiem varēs piedalīties radošajās animācijas darbnīcās. Bērni no maznodrošinātām ģimenēm, internātskolām un bērnu namu audzēkņi varēs apmeklēt bezmaksas labdarības seansus.
Festivāla filmu programma tiek veidota, apmeklējot citus Eiropas bērnu kino festivālus un sadarbojoties ar Ziemeļu Ministru Padomes biroju Latvijā, Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Dānijas un Īslandes filmu institūtiem, Gētes institūtu Rīgā, Igaunijas Filmu fondu, kā arī ar ārvalstu vēstniecībām Latvijā.

Reklāma
Reklāma


Berimors atklāj velosezonu
Šogad Berimors būs veltīts veselīgam dzīvesveidam un velosipēds ir oficiālais festivāla pārvietošanās līdzeklis.


Festivāla vietas
Rīgā: kinoteātris Rīga un kino Citadele. Cēsis: Cēsu Izstāžu nams un Cēsu pils. Liepāja: Kinoteātris Balle.


Biļetes Biļešu Serviss kasēs, mājas lapā www.bilesuserviss.lv un kino Rīga kasēs.
Plašāk par festivālu: www.arsenals.lv