Kino "Rīga" 2011. gadu uzsāk ar filmu – Vientuļais vīrs!

No 2011. gada 3. janvāra kinoteātrī „Rīga” būs skatāma režisora Toma Forda filma Vientuļais vīrs (A Single Man) ar Kolinu Fērtu un Džulianu Mūru galvenajās lomās. Sešdesmito gadu spožums un izsmalcinātība tiek demonstrēti ar tik hipnotisku perfekcionismu, ka nav iespējams pat uz mirkli novērsties no ekrāna.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

1962. gads. Džordžs Falkoners (Kolins Fērts/ Colin Firth) ir padrūms anglis, literatūras pasniedzējs, kurš universitātē lasa lekcijas par Haksliju. Viņš atvēl sev vienu dienu, lai gūtu atbildi uz jautājumu, vai vispār saskatāma kāda jēga turpmākajai dzīvei pēc mīļotā vīrieša Džima (Metjū Guds/ Matthew Goode), ar kuru kopā pavadīti 16 gadi, piepešās nāves. Šīs brūkošās pasaules izjūtas pārņemts, Džordžs cenšas rast mierinājumu senās draudzenes Čārlijas (Džuliana Mūra/ Julianne Moore) sabiedrībā, kā arī mēnessgaismā kopā ar studentu Keniju (Nikolass Holts/ Nicholas Hoult) ļaujas peldei Klusā okeāna tumšajos ūdeņos, mēģinot patverties apkārtējā skaistuma valdzinājumā, lai no jauna uzmeklētu pamatu dzīvotgribai…

Amerikāņu dizaineris Toms Fords, kurš savulaik strādājis ar Gucci un Yves Saint-Laurent modes namiem un ģērbis daudzus kino varoņus, ar filmu Vientuļais vīrs debitē kino režijā. Filma uzņemta pēc Kristofera Aišervuda 1964. gadā izdotā tāda paša nosaukuma tematiski šokējošā romāna. Filmu finansējis pats Toms Fords, un viņa attieksme pret 60. gadu estētiku ir pārvērtusies krāšņā smeldzīgā un patiesi dziļā mīlas stāstā.

Viena no izcilākajām, estētiski izsmalcinātākajām 2009. gada kino filmām, kas ieguvusi 14 godalgas un 23 nominācijas starptautiskos kinofestivālos. Īpašu novērtējumu pasaulē saņēmis vizuālais noformējums un prefektā 60. gadu stilizācija, kā arī izcilie aktierdarbi: Kolins Fērts saņēmis Venēcijas kinofestivāla balvu Volpi kauss kā labākais aktieris un par šo lomu ticis nominēts arī Oskaram un Zelta Globusam, savukārt Džuliana Mūra nominēta Zelta Globusa balvai par labāko otrā plāna sieviešu lomas atveidojumu.

Vairāk info:
http://www.imdb.com/title/tt1315981/
http://www.asingleman-movie.com/#/home
http://www.imdb.com/video/imdb/vi3409642521/


http://www.kino.riga.lv
twitter.com/Kino_Riga
 

Reklāma
Reklāma