Nenokavē! 19. novembrī pēdējo reizi rādīs operu "Mīlas dzēriens"

19. novembrī pēdējo reizi būs iespēja skatīties Gaetāno Doniceti operu Mīlas dzēriens. Pēdējā izrādē dziedās Inga Šļubovska (Adīna), Viesturs Jansons (Nemorīno), Imants Erdmans (Belkore), Krišjānis Norvelis (Dulkamāra) un Evija Martinsone (Džaneta); pie diriģenta pults būs Modests Pitrens.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Operas Mīlas dzēriens pirmizrāde notika 2009.gada februārī, iestudējumu veidoja diriģents Aleksandrs Viļumanis, režisors Gijs Montavons (Guy Montavon) un scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Henks Irvins Kitels (Hank Irwin Kittel). Iestudējums tapa kā sadarbības projekts ar Erfurtes teātri – sadarbības rezultātā LNO ieguva Erfurtes teātra izrādes Verters skatuves realizāciju (režija, scenogrāfija, kostīmi), bet uz Erfurti dosies iestudējums Mīlas dzēriens.

„Mūsu iestudējumā darbība risinās kādā Itālijas makaronu fabrikā 20. gadsimta piecdesmitajos gados. Tas bija laiks, kad milzīga nozīme tika piešķirta nevainojamai ārienei, kamēr aiz šīs fasādes viss izskatījās pavisam citādi: pār visu valdīja juteklība, un Itālijā, tāpat kā daudzās itāliešu operās, tā ir tieši saistīta ar ēdienu un ēšanu. Mīlestība, mūzika, vīns un makaroni ir neatņemamas itāliešu dzīves stila sastāvdaļas. Kas gan varētu būt vēl piemērotāka vide operai, kurā jauns cilvēks iekaro savu mīlestību ar pāris Bordeaux palīdzību?” dramaturgs Johens Breiholcs.


Ieskaties: www.opera.lv

Reklāma
Reklāma