Izklaide kopā ar bērniem. Pasākumi nedēļas nogalei

Kad ārā tik nīgri slapjš, meklējam jaukas un omulīgas nodarbes nedēļas nogalei, lai visiem jautrāks tumšais laiks!

Izstāde Mans bērnības auto. Foto www.tukumamuzejs.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izstāde "Mans bērnības auto". Foto www.tukumamuzejs.lv

Džūkstes pasaku muzejā - bērnības auto!
Ja tēti grib parādīt saviem bērniem, ar kādām mašīnām paši spēlējušies bērnudārzu rotaļlaukumos un brīvajos brīžos savā bērnībā, brīvdienās der doties uz Džūkstes Pasaku muzeju!
No 5. novembra līdz pat 5. janvārim tur (Džūkstes pagastā Tukuma novadā) apskatāma izstāde "Manas bērnības auto", kurā eksponētas ap deviņdesmit dažādu veidu bērnu rotaļlietas - pagājušā gadsimta transporta līdzekļi un tehnika no Rīgas Motormuzeja, Talsu novada muzeja, Tukuma muzeja krājuma, kā arī privātajām kolekcijām.
Padomju laika vieglās un kravas automašīnas, kājminamās mašīnas, ekskavatori, ceļamkrāni, tanki, lokomotīves, ugunsdzēsēju un citi transporta līdzekļi - tās ir lietas, kas savulaik bija sastopamas ikvienā rotaļu laukumā, bet tagad aplūkojamas muzejā.
Muzeja darba laiks: No otrdienas līdz sestdienai plkst. 10.00-17.00; svētdien no plkst 11.00-16.00
Biļešu cenas: pirmsskolas vecuma bērniem – bez maksas; skolēniem un studentiem Ls 0.40; pensionāriem un invalīdiem Ls 0.40; pieaugušajiem Ls 0.80.
Vairāk informācijas:  www.tukumamuzejs.lv

Bet varbūt aizvedam bērnus uz skaistu klasiskās mūzikas koncertu?
Bauskā pili pieskandēs Mocarts
Bauskas pils Ceremoniju zālē piektdien – 12. novembrī plkst. 19 noritēs brīnišķs Štrausa stīgu kvarteta koncerts „Mūzika cauri gadsimtiem”- stīgu kvarteta skatījumā
Koncerta pirmajā daļā būs dzirdams kāds no W.A.Mocarta daiļrades pirmssākuma stīgu kvartetiem, kā arī klasiskās mūzikas pērles aranžētas stīgu kvartetam. Savukārt otrajā daļā kvartetam pievienosies sitaminstrumentālists Ivars Kalniņš, kopā izpildot dažādu komponistu Tango un grupas The Beatles skaņdarbus.
Štrausa stīgu kvartets iestudējis repertuārus no klasiskās mūzikas komponistu skaņdarbiem līdz pat populārajai mūzikai. Kvarteta biogrāfijā jāatzīmē piedalīšanās konkursā "Prāgas pavasaris", koncertu sadarbība ar Čehijas, Lielbritānijas un Itālijas vēstniecībām, kā arī kvarteta dalībnieku aktīva piedalīšanās Latvijas Orķestru, ansambļu un citu muzikālu projektu koncertos.                                                                                                                             Kā galvenās Štrausa stīgu kvarteta iezīmes varētu minēt enerģiskumu, artistiskumu un skatījumu uz mūziku atbilstoši laikam, kurā dzīvojam.
Biļešu cena – Ls 4
Vairāk informācijas: www. bauskaspils.lv

Jēkabpilī 6. jauniešu alternatīvās un rokmūzikas festivāls
Sestdienas (13. novembrī) pievakarē Jēkabpils Tautas namā plkst. 18 uz skatuves kāps un muzicēs gan pazīstamas, gan arī ne tik zināmas jauniešu rokgrupas no dažādām Latvijas vietām. Pasākumu vadīs un kopā saturēs Mareks Kolāts, kuru daudzi noteikti atpazīst no šova O! Kartes akadēmija. Festivāla odziņa – grupas MAOANA uzstāšanās pasākuma noslēgumā.
Vairāk informācijas: www.jekabpils.lv

Robotu meistarošana Valmierā
Jau pagājušajā nedēļā ziņojām, ka dažādās Latvijas pilsētās norit Tehniskās jaunrades dienas, kad skolēniem (it sevišķi pamatskolas puišiem) intriģējoši un saistoši (varbūt kopā ar tētiem?) ļauts eksperimentēt, darboties un tehniski izpausties, piemēram, uzmeistarojot robotiņus un startējot ar tiem sacensībās. Šonedēļ – svētdien, 14. novembrī, Tehniskās jaunrades dienas notiks Valmierā – Vidzemes augstskolas telpās. Tāpat kā pagājušajā nedēļā Rīgā un Jelgavā, arī Valmierā interesenti varēs meistardarbnīcās veidot sacensību priekšmetus, ar kuriem startēs 5 disciplīnās - robotikā, ķīmijā, programmēšanā, ūdens rata būvē un transportlīdzekļu konstruēšanā.
Dalība pasākumā ir bez maksas.
Vairāk informācijas: www.tjd.lv

Reklāma
Reklāma


Pecolli burbuļu un brīnumu šovs – Leļļu teātrī Rīgā
Svētdienas vakaru var aizvadīt arī iluzorā brīnumu pasaulē, jo Leļļu teātra lielajā zālē plkst. 18:30 varēs vērot papildizrādi burbuļu un brīnumu šovam „Hokus Pokus”. Iluzionisti Dace un Enriko Pecolli(Pezzoli) gan lielos, gan mazos ievedīs pasaku pasaulē, izrādot karaļa galmu, jūtot līdz Neglītajam pīlēnam, pavadot Alisi cauri Brīnumzemes spogulim, radīs brīnumus un trikus, spēlēsies ar gigantiskiem ziepju burbuļiem...
Biļešu cenas ir amplitūdā no Ls 3-Ls 8
Vairāk informācijas: www.lelluteatris.lv