„Jaunais Zvaigžņu Teātris” iestudē Astrīdas Lindgrēnes detektīvstāstu

Jaunais Zvaigžņu Teātris Lailas Ilzes Purmalietes vadībā iestudē dramatizējumu pēc Astrīdas Lindgrēnes darba motīviem Blumkvists  Meistardetektīvs, kura pirmizrāde paredzēta jau 26.novembrī plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izrādē darbība norisinās pirmsziemasvētku laikā kādā Zviedrijas mazpilsētā Lillčepingā. Tas ir stāsts par kādu 13 gadīgu zēnu Kalli Blumkvistu un viņa uzticamajiem draugiem Ēvu-Lotu un Andersu. Kalle  ļoti vēlas  kļūt par detektīvu, tādēļ viņš rūpīgi seko līdzi visam notiekošajam pilsētā, kas izraisa aizdomas. Bieži šīs aizdomas gan ir nepamatotas un visos izraisa tikai smaidu, taču vienreiz viņam izdodas nonākt uz pēdām  kādam īstam noziegumam, un viņam ir iespēja parādīt savu aso prātu un zināšanas par detektīva darba metodēm.  Izrādē skatītāji varēs sekot līdzi arī  divām bērnu komandām Baltajām un Sarkanajām rozēm, kuras nepārtraukti sacenšas savā starpā, iegūstot viena otras talismanu. Lugas sižets ir spraigs un intriga liela, kas ļaus ar neatslābstošu interesi sekot notikumiem, kā arī lugā ir daudz joku un komisku situāciju.


Kalles Blumkvista lomu atveido Pauls Ārgalis, kurš skatītājiem kļuva pazīstams Jauno Zvaigžņu Teātra uzvestajā rokoperā Olivers, atveidojot Ašo Lapsu, kas pagājušajos Ziemassvētkos uzrunāja skatītājus Arēnā Rīga.


Izrādē piedalās aktieri Juris Hiršs, Dainis Porgants, Maija Rozenberga un īpaši talantīgi bērni no Jaunā Zvaigžņu Teātra. Režisors – Varis Vētra, Lailas Ilzes Purmalietes mūzika, Ilzes Trumpes dramatizējums, Elizabetes Bangas scenogrāfija, tērpi – Anna Akmeņkalns.

Reklāma
Reklāma


Izrāde paredzēta bērniem vecumā no 6-15  gadiem! Biļetes pieejamas Biļešu Paradīze kasēs.


Ieskaties: www.jaunaszvaigznes.lv