Pasakas, saldējums un vēderdejas... Pasākumu TOP 4 brīvdienām

Nedēļas nogalē sola vēsu laiku, tomēr lai tas nebaida izbaudīt āra priekus rudenīgās ainavās! Un ne tikai...

FOTO: Arturs Šulcs

Piemēram, viens no burvīgajiem pasākumiem, kas vedinās visu ģimeni veselīgi izskraidīties un mīļi pabūt kopā ir Tērvetē Pasakas midzināšanas svētkos.
Mammadaba, kas dzīvo Latvijas valsts mežos, aicina visus uz rudenīgu pastaigu! Tērvetes dabas parkā sestdien 16. oktobrī no plkst. 12 līdz pat krēslai plānoti Pasakas midzināšanas svētki, kad kuplā skaitā varēs sastapt visus tur mītošos pasaku tēlus – Meža māti, Rūķu saimi, Sila raganiņu un  Sīkstuļu pāri. Meža māte savā valstībā miegā ieaijās tos, kas sīc, dūc, zum, čāpo un rāpo. Rūķīšu mežā čaklo rūķu saime midzinās darbīgās skudras. Sila raganiņa saldu dusu vēlēs sikspārņiem. Savukārt Sīkstuļu pāris ne tikai cienās ar „trekno” zupu, bet arī aicinās ciemiņus palīdzēt savilkt Meža pelei siltu un ērtu midzeni. Pēc svētkiem Rūķu māmiņa un Sila raganiņa darbosies mežā vēl līdz 18. oktobrim.
Vairāk lasi: http://www.mammadaba.lv

Rīgas Zooloģiskajā dārzā – Latvijas lielākais ķirbis
Līdz pat 8.oktobrim bija iespēja čempionātam pieteikt milzu ķirbi, kas uzaudzis kādā no Latvijas dārziem. Tagad tiek apkopoti rezultāti un noteikti 10 finālisti, kas 15. oktobrī cīnīsies par Latvijas lielākā ķirbja titulu. Iespaidīgo ķirbju svēršanu un mērīšanu šogad uzņēmies spēkavīrs Raimonds Bergmanis.
Lai piedalītos čempionātā, ķirbju īpašniekiem bija jānomēra izaudzētās ogas apkārtmērs gan horizontāli, gan vertikāli. Pagaidām vēl Rīgas zooloģiskā dārza mājas lapā nav ielikts pasākuma plāns laikā un vietā, taču milzu ķirbji nedēļas nogalē šā vai tā, čāpojot garām zvēru aplokiem, noteikti būs apskatāmi zooloģiskajā dārzā.
Vairāk lasi: www.rigazoo.lv

Rīgas kongresu namā – mūzika, bildes un saldējums
Mūzikas un mākslas festivāla BILDES 2010 ietvaros Rīgas kongresu namā no piektdienas līdz pat svētdienai skatāma bērnu un skolēnu veidota Latvijas populāro mūziķu portretu galerija. Savukārt sestdien – 16. oktobrī plkst. 13:00 Rīgas kongresu namā zālē (akcijā kopā ar saldējumu TIO) plānots lustīgs koncerts bērniem, kurā uzstāsies Dzeguzīte, Podziņas, Jūras akmentiņi, Tu un es, Knīpas un knauķi, Māra Ulme un Ilze Laila Purmaliete, Edvards Vārdaunis, Adrija Korsakaite, Poppy, Vējā, Rūta, Marts un Juris Kaukuļi, Tev un man, Top Tap Company un Māris Pūris, Sandra Bula, Gustavs un Āris Ziemeļi. Biļešu cena Ls 3 un tās pieejamas www.bilesuparadize.lv
Vairāk informācijas: www.bildes.lv

Vēderdejas un flamenko – Jūrmalā
Hmm, krāšņi un kairinoši... Nu nezin, kuram no ģimenes locekļiem – mammai, tētim vai bērniem – tas varētu būt eksotiskāk un iedvesmojošāk, bet nedēļas nogalē Latvijā notiks pirmais starptautiskais Baltijas vēderdeju un flamenko kongress. No piektdienas līdz svētdienai Jūrmalā (Hotel Jūrmala SPA) noritēs gan labāko dejotāju priekšnesumi dzīva orķestra pavadījumā, gan koncerts ar Eiropas, Āzijas un Āfrikas zvaigžņu un pedagogu piedalīšanos, gan prezentācija, kurā piedalīsies Latvijas deju skolas no dažādiem valsts reģioniem.
Vairāk informācijas: www.balticdancecongress.com/lv


 

Reklāma
Reklāma