Kur izklaidēties kopā ar bērniem? Pasākumi nedēļas nogalei

Kamēr rudens un skola pa īstam nav sākusies, izmantojiet izdevību, lai visa ģimene baudītu dažādus aizraujošus pasākumus!

FOTO: Inga Akmentiņa-Smildziņa

Sigulda — nemirstīgās kalniešu spēles un sikspārņu pētīšana
Ūuuu, tas varētu būt mazliet azartiski un aizraujoši — visu sestdienu (28.augustā) Siguldā norisināsies dažādas atraktīvas varonību apliecinošas aktivitātes! Piemēram, plkst. 12 aizsāksies Latvijas atklātais čempionāts baļķu, akmens, skotu āmura un svaru bumbas mešanā augstumā un tālumā. Uz šīm sacensībām pieteikušies dalībnieki gan no Latvijas, gan Skotijas, Lietuvas un Igaunijas. Mazliet vēlāk varēs vērot seno amatu un cīņu paraugdemonstrējumus, bērniem vajadzēs apliecināt spēku konkursā Mazais stiprinieks, spēles un atrakcijas plānotas arī vienoti ģimenēm. Visām lustēm fonā organizēts arī gadatirgus; pasākumus vadīs Raimonds Bergmanis (ja nu kāds mazais knauķis ilgojas dabūt spēkavīra autogrāfu...) Vecākiem noteikti patiks izrādītie fragmenti no horeogrāfa A. Daņiļēviča un režisora U. Brikmaņa mītiskās dejas izrādes No zobena saule lēca, savukārt plkst. 17 grupas SKYFOGERS koncerts — latviešu tradicionālās mūzikas sajaukums ar smago roku un atraktīvu skatuvisko tēlu.
Vakarā plkst. 21 kopā ar bērniem Baltās pils apkārtnē varēs doties sikspārņu ekspedīcijā - ar sikspārņu detektoru palīdzību būs iespējams noteikt dažādas sikspārņu sugas. Ikvienam šī pētījuma dalībniekam jāņem līdz kabatas baterijas, kā arī jāsaģērbjas silti, lai nebiedē ne lietus, ne vakara dzestrums.
Vairāk lasi: http://parstipru.lv


Rīga — svītrainās dienas Rīgas Zooloģiskajā dārzā
Aizvadot vasariņu, kopā ar bērniem var doties tematiskā pastaigā uz zooloģisko dārzu, kur visu šo nedēļu (no 23. – 29. augustam) plānotas Svītrainās dienas. Svītraino dienu galvenais varonis būs Amūras tīģeris. Sestdien un svētdien no plkst. 13:00-16:00 apmeklētāji pie informācijas stenda varēs saņemt  Svītraino takas maršrutu, un , pēc tā staigājot, būs iespēja izzināt svītru un rakstu nozīmi dzīvnieku pasaulē, sarunājoties ar zoodārza darbiniekiem un interesanti pavadot laiku trijās Tīģera darbnīcas pieturās: Saliec un uzzini pieturā — izzināt svītraino dzīvnieku noslēpumus, Maģiskās pārvērtības pieturā iegūt citu seju un svītraino statusu, Gudrības vācelītē vingrināt prātu par svītru un rakstu nozīmi dzīvnieku pasaulē. Apmeklētāji, kuri ieradīšoties svītrainā apģērbā, pie informācijas stenda saņemšot balvu. Sestdien un svētdien no plkst. 13:00-16:00 kasē varēs saņemt zooloģiskā dārza plānu ar Svītraino takas maršrutu. Un arī paveicot to, varēs saņemt balvas. No uzziņu portāla 1188.lv izdrukājot atlaižu kuponu ieejai Rīgas Zooloģiskajā dārzā, varēs ietaupīt Ls 1.00 no biļetes pamatcenas! (pieaugušajiem tā ir Ls 4.00, bērniem Ls 3.00). Uzrādot kuponu zoodārza kasē, vienā reizē ir iespēja iegādāties līdz 5 zoodārza biļetēm. Tātad atlaidi saņemsiet, ja uzrādīsiet kuponu un pirksiet biļetes norādītajā laikā.
Vairāk lasi: http://www.rigazoo.lv

Reklāma
Reklāma


Jelgava — piena upes, medus karameles un maizes smarža... Jelgavā
28. augustā Jelgavā jau 10. reizi notiks Piena, Maizes un Medus svētki, kuru mērķis ir popularizēt sabiedrībā veselīgu dzīvesveidu un Latvijā ražotus pārtikas produktus.
Jau no pulksten 10 līdz 15 Hercoga Jēkaba laukumā varēs nogaršot un iegādāties piena, maizes un medus produktus, kā arī amatnieku darinājumus. Svētku laikā būs gan danči, gan degustāciju konkursi Zemgales atzītākais medus 2010, Zemgales atzītākā sēklu un graudu maize 2010, bērni varēs darboties radošās darbnīcās. Toties pēcpusdienā plkst. 15 Pasta salā vērojama Piena paku regate — atraktīvs pasākums dalībniekiem un vērotājiem, kad ūdenī sacenšas dažnedažādi no piena pakām darināti peldlīdzekļi.
Vairāk lasi: www.kultura.jelgava.lv