Operas "Toska" un "Mahagonijas pilsētas uzplaukums un bojāeja" – septembrī kino "Rīga" uz lielā ekrāna

Otrdien, 14. septembrī plkst. 19:00 uz lielā ekrāna būs skatāma Džakomo Pučini opera Toska ar Danielu Desī un Fabio Armiljato galvenajās partijās. Ceturtdien, 30. septembrī plkst. 21:00 tiešraidē no Madrides Karaliskā teātra – Kurta Veila un Bertolda Brehta satīriskās operas iestudējums Mahagonijas pilsētas uzplaukums un bojāeja.

Soprāns Meiša Brēgergosmana.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Soprāns Meiša Brēgergosmana.

Kāds angļu kritiķis nodēvējis Tosku par „nekrietni šokējošu”, taču tas ir vēl atturīgs novērtējums: Toska ir svilinoši efektīgs muzikālās drāmas meistardarbs. Iestudējuma ieraksts veikts 2010. gada 10. jūnijā Karlo Feličes teātrī Dženovā, Itālijā. Diriģents – Marko Boemi. Režisors – Renco Džakjēri. Džuzepes Džiaskosas un Luidži Illika librets pēc Viktorīna Sardū lugas motīviem. Izrādes garums – 1 st. 50 min.

Režisoru Aleksa Ollē un Karlosa Padrisa (teātra kompānija La Fura dels Baus) uzvedums Mahagonijas pilsētas uzplaukums un bojāeja ar izcilu izpildītājsastāvu, tostarp kanādiešu superzvaigzni – soprānu Meišu Brēgergosmanu un vācu tenoru Mihaelu Konigu, solās būt neaizmirstams. Režisori – fantasti, revolucionizē operas iestudēšanu 21. gadsimta garā. Pie diriģenta pults – Pablo Erass-Kasado.
Mahagonijas pilsētas uzplaukums un bojāeja ir pirmais Žerāra Mortjē projekts, kļūstot par Karaliskā teātra māksliniecisko vadītāju. Opera, kas tapusi Hitlera nākšanas pie varas gados Vācijā, vēsta par izkurtējušu sabiedrību, kurā mīlestība ir patēriņa prece, par kapitālistisku sistēmu, kuru izveidojuši un vada noziedznieki un kurā nabadzība ir sodāma ar nāvi.
Aptuvenais tiešraides garums – 2 st. 15 min.

Biļetes pārdošanā kino Rīga un Biļešu serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv. Biļešu cenas uz tiešraidēm – no 6 līdz 12 Ls, uz ieraktiem – no 6 Ls līdz 10 Ls.
 

Reklāma
Reklāma