250 dziedātāji un 150 dejotāji koncertā Vērmanes dārzā!

„Ideja par koncertu radās, kad, pārskatot skolēnu dziesmu un deju svētku dalībnieku sarakstus, izrādījās, ka uz lielajiem svētkiem Rīgā milzīgās savstarpējās konkurences dēļ netiek daudz tādu kolektīvu, kuri labi apguvuši svētku repertuāru un kuru sniegums skatē bijis ļoti kvalitatīvs,” uzsver Latvijas mazpulku padomes priekšsēdētāja Ilze Kļava. Tāpēc 6.jūlijā plkst.13 Vērmanes dārza brīvdabas estrādē notiks skolēnu deju kolektīvu un koru koncerts Sadziedam un sadancojam Rīgā!.

FOTO: Edgars Runcis, mammam.lv/tetiem.lv

„Tā kā šo „bēdīgo” kolektīvu sastāvā ir daudz lauku bērnu un mazpulcēnu, tad biedrība Latvijas mazpulki aicināja kolektīvus pašus veidot kopīgu koncertu Rīgā, piedāvājot pašvaldībām finansēt transporta, ēdināšanas un tehnisko pakalpojumu izmaksas,” norāda I.Kļava.

Kopīgi veidotajā koncertā piedalīsies 250 dziedātāji un 150 dejotāji no visdažādākajām Latvijas vietām – Engures, Padedzes, Valles, Salnavas, Saldus, Druvas, Ugāles, Silenes, Sventes, Gulbenes, Jaunlutriņiem, Dagdas, Cīravas, Kursīšiem, Rubenes un arī no Rīgas.

Koncerta virsdireģente būs Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 7.-8.klašu kora un Rīgas Centra humanitārās vidusskolas zēnu kora vadītāja Iveta Rīsmane.

Reklāma
Reklāma


Koncertprogrammu kopā liks un vadīs aktīvi jaunieši no pašu mazpulku vidus Randa Medne un Mārtiņš Kozlovskis, bet vēl 18 mazpulku brīvprātīgie jaunieši kļūs par Kolektīvu kuratoriem, lai palīdzētu visiem bērniem un jauniešiem šajā dienā Rīgā patiesi justies kā svētkos.

Koncerta rīkotāji ir pārliecināti, ka ar saviem priekšnesumiem patiesi iepriecinās rīdziniekus un galvaspilsētas viesus. Visi ir lapini aicināti klausīties un skatīties!
Pateicoties vietējo pašvaldību atbalstam un brīvprātīgo entuziasmam ieeja koncertā ir bezmaksas.


Informāciju sagatavoja: Ilze Kļava, Latvijas mazpulku padomes priekšsēdētāja