Opera "Pīķa dāma" redzama kino "Rīga"

Pīķa dāma ir iedvesmojošs un dramatiski spēcīgs darbs, kas līdztekus Jevgeņijam Oņeginam ievietojams starp labākajām Čaikovska operām.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.


Operā Pīķa dāma, kuru tiešraidē no Barselonas būs iespējams vērot ceturtdien, 1. jūlijā plkst. 21:00 kino Rīga uz lielā ekrāna Hermaņa partiju dziedās viens no aizkustinošākajiem operas tenoriem Miša Diduks. Kopš veiksmīgas debijas šajā Čaikovska operā Milānas La Scala un Sanfrancisko operā 2005. gadā, Hermaņa partija tiek pieskaitīta pie tām lomām, kurās visvairāk atklājas dziedātāja balss īpašais skanējums un viņam raksturīgās vokālās iespējas.

Reklāma
Reklāma


Mākslas zinātniece Aija Nodieva par operu:
„Jau trešais gadu simts rit tai krievu skaistulei, kura 18. gadsimtā apbūra visu franču galmu un kurai grūtā brīdī slepeni palīdzēja pats grāfs Senžermēns.
Čaikovska opera ir Hermaņa un Lizas traģiskais mīlas stāsts ar tumšo citas kaisles – liktenīgo trīs kāršu piesitienu. Barselonas uzvedumā dzīvo savrupi cilvēki, katrs savu izjūtu vai apmātības pārņemti. Būtībā vientuļi. Un mums jājautā. Kas kurā brīdī Hermanim ir Liza? Vai liktenīgi atkārtojošies vārdi "Trīs kārtis..." neskan šodienīgi: "Šurp naudu!.."? Vai neapjausta mākslinieka iztēle vai varbūt ekstrasensa spējas Hermanī atdzīvina kādreizējās liktenīgās skaistules tēlu un Grāfiene viņu neatvairāmi piesaista ne tikai kā kāršu noslēpuma glabātāja? Nabadzība, liktens neizbēgamība, mīlestība, nāve... Cilvēka dzīve! Un patiesu jūtu nemirstība. Mūzika! Čaikovskis raudāja, rakstot Hermaņa nāves skatu...”

Barselonas iestudējuma režisors ir Gilberts Deflo. Diriģents – Mihaels Boders. Līzas lomu izpilda Emīlija Magī, Hermaņa partiju dzied Bens Hepners. Grāfienes lomā – Eva Podleša. Grāfa Tomska (Zlatogora) lomā – Lado Ataneli. Kņaza Jeļecka lomā – Ludoviks Tezjē.
                       
Izrādes garums: 3 st. 55 min. ar diviem starpbrīžiem.

Ar šī iestudējuma translāciju kino Rīga noslēdz pirmā pusgada operu un koncertu tiešraižu un ierakstu sezonu uz kinoteātra lielā ekrāna. Rudens sezona tiks atklāta 27. augustā ar tiešraidi no Berlīnes. Nākamās sezonas tiešraižu programma tiks publiskota tuvākajā laikā. Sekojiet informācijai presē, mājas lapā www.kino.riga.lv un twitter.com/Kino_Riga.

Biļetes pārdošanā kino Rīga un Biļešu serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.  Biļešu cenas no 8 līdz 12 Ls.