Bezmaksas pasākums bērniem "Vai slotu kambarī var atrast okeānu?"

Pirmdien, 19. aprīlī, plkst. 18.00 Eiropas Savienības mājā Aspazijas bulvārī 28 ciklā Eiropas gadalaiki bērniem notiks pasākums Vai slotu kambarī var atrast okeānu?

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Igauņu rakstnieka Andrusa Kivirehka grāmatu Sirli, Sīms un noslēpumi Igaunijā zina katrs bērns, bet šoreiz, jokojoties, sapņojot un vienkāršas lietas padarot brīnumainas, grāmatas varoņu lomās iejutīsies Jaunā Rīgas teātra aktieri Inga Alsiņa, Gatis Gāga un Vilis Daudziņš.
Igaunijā šī grāmata kopš 1999. gada piedzīvojusi jau vairākus izdevumus, lasīta radio un izdota CD. Sirli, Sīms un noslēpumi ir jocīga, gudra un sirsnīga grāmata par sapņiem un to, kā nezaudēt tiem uzticību. Ceturtklasniece Sirli un bērnudārznieks Sīms ir parasti bērni, kas kopā ar parastiem vecākiem dzīvo gluži vienkāršā namā. Taču ģimenē katram ir sava sapņu pasaule, tikpat reāla un vajadzīga kā ikdienas dzīve.


Grāmatas autors Andruss Kivirehks (1970) ir viens no asprātīgākajiem un populārākajiem igauņu rakstniekiem, kas saņēmis visas iespējamās Igaunijas literārās prēmijas un balvas. Viņa darbi latviešu publikas redzeslokā jau nonākuši vairākas reizes. Andruss Kivirehks ir viens no animācijas filmas Lote no izgudrotāju ciema sižeta autoriem. Viņš ir autors Valmiera Drāmas teātrī iestudētajai lugai Igauņu bēres, latviešu valodā tulkoti arī daži viņa stāsti un romāns Rijkuris, Latvijas Radio ir iestudējis viņa raidlugu Svētais Grāls. Arī bērnu literatūrā autors neliek vilties - kā no pilnības raga birst brīnumaini atgadījumi, negaidītas un smieklīgas situācijas, asprātīgi dialogi. Rakstnieka labsirdīgā ironija pasakas veidolā rāda ļoti reālu, psiholoģiski precīzu mūsdienu dzīves ainu.


Grāmatas ilustrācijas zīmējis Ilmars Trulls (1957), humorpilns bērnu rakstnieks, tulkotājs, ilustrētājs un karikatūrists, kura darbi bērniem apbalvoti ar Igaunijas Kultūrkapitāla gada prēmiju, Karla Eduarda Sēta vārdā nosaukto bērnu literatūras prēmiju un Igaunijas Literatūras gada balvu.

Reklāma
Reklāma


Par pasākumu ciklu Eiropas gadalaiki bērniem
Kopš janvāra Eiropas Savienības māja ir kļuvusi par Eiropas kultūras un mākslas iepazīšanas vietu. Pasākumu ciklu bērniem sauks Eiropas gadalaiki bērniem, un pasākumi tajā notiks reizi mēnesī. Pirmā tikšanās ieplānota jau 19. aprīlī, bet 1. jūnijā Eiropas Savienības mājā tiks svinēta Starptautiskā Bērnu aizsardzības diena ar jautru un rotaļīgu pasaku pasākumu.

Eiropas gadalaiki bērniem mērķauditorija ir bērni no 5 līdz 10 gadu vecumam kopā ar vecākiem.

Pasākumi Eiropas Savienības mājā interesentiem pieejami bez maksas.