Izdevniecība “Baltais valis” izdevusi grāmatu “Neparastās profesijas”

Bērnu žurnālu un grāmatu izdevniecība “Baltais valis” izdevusi ukraiņu rakstnieces Allas Hutničenko grāmatu “Neparastās profesijas” ar mākslinieces Jūlijas Kolomojecas ilustrācijām. Šajā grāmatā lasītāji varēs uzzināt par 12 dažādām interesantām, mazāk dzirdētām, pavisam nepazīstamām, bet ļoti svarīgām profesijām.
Izdevniecība “Baltais valis” izdevusi grāmatu “Neparastās profesijas”

FOTO: Publicitātes foto

Puisēnam Andrijko ir pārsteidzoša ģimene. Ikvienam šajā ģimenē ir neparasta profesija. Zēna mamma ir floriste, tēvs – paleontologs, māsa – pandu apmīļotāja, vectēvs – tējas degustators, bet vecmāmiņa – surdotulks. Ģimenē ir arī stikla pūtējs un gaisa balona pilots, arhitekts, picu cepējs, kinologs un vēl citu profesiju pārstāvji, tik vien pats zēns vēl nezina, par ko kļūs, kad paaugsies.

 

Ukraiņu rakstnieces Allas Hutničenko un mākslinieces Jūlijas Kolomojecas krāšņi ilustrētajā grāmatā lasītāji varēs iepazīties ar šiem neparasto amatu pratējiem, darba instrumentiem, kas nepieciešami katras profesijas pārstāvjiem. Tāpat lasītāji varēs iemācīties atpazīt ziedus, suņu šķirnes, dinozaurus, slavenākās celtnes pasaulē, zvaigznājus, kā arī veikt dažādus uzdevumus – iziet labirintus, iemācīties dažādu tēju vārīšanas receptes un atšifrēt vārdus pēc latviešu zīmju alfabēta. Grāmata noderēs gan tiem, kas vēl tikai mācās lasīt, gan tiem, kas jau sāk prātot par savu sapņu profesiju.

Grāmatas tapšanas procesā palīdzējuši arī daudzi Latvijas eksperti, piemēram, sudrotulce Laura Zeltiņa, Latvijas Nacionālais dabas muzejs, gaisa balonu pilots Indulis Blūms un citi.
 

Reklāma
Reklāma

No ukraiņu valodas tulkojis Māris Salējs. Grāmata izdota ar “Translate Ukraine” tulkošanas programmas atbalstu.