3 jaukas un aizraujošas bērnu grāmatas lasītpriekam

Grāmatu autori un izdevēji nemitīgi rūpējas par jaunu lasāmvielu ikvienam grāmatu mīļotājam. Piedāvājam trīs bērnu grāmatas, ko lasīt kopā ar vecākiem pirms miega. 

3 jaukas un aizraujošas bērnu grāmatas lasītpriekam

FOTO: Shutterstock.com

Grāmatu autori un izdevēji nemitīgi rūpējas par jaunu lasāmvielu ikvienam grāmatu mīļotājam. Piedāvājam trīs bērnu grāmatas, ko lasīt kopā ar vecākiem pirms miega. 

 

Auklīte – bubulis
Autore: Tūtiki Tolonena
Hillas (11 gadi), Kāpo (9 gadi) un Maiki (6 gadi 4 mēneši) vasaras brīvlaiks sākas neparasti. Mamma ir laimējusi divu nedēļu atpūtas braucienu uz Lapzemi, un šis laiks bērniem būs jāpavada kopā ar mājkalpotāju, ko solījusi atsūtīt ceļojumu aģentūra. Taču, kad atskan durvju zvans, ģimene ierauga lielu, pinkainu, putekļus bārstošu radījumu, kas ož kā zemes pagrabs un nerunā. Būtnei līdzi ir zīmīte, kurā rakstīts:
Saņēmēja ģimene: Hellemā.
Nosūtīts: apmācīts puscilvēks, tautā saukts par bubuli.
Specializācija: bērnu un mājas kopšana.

Auklīte bubulis

Drīz vien top skaidrs, ka bubuļi ir saņemti arī daudzu citu bērnu mājās. Kas īsti notiek? No kurienes tie ir ieradušies un kāpēc? Bērnus gaida divas ļoti aizraujošas un nedaudz bīstamas nedēļas, kurās tiks rastas atbildes uz daudziem svarīgiem jautājumiem...

 

Lielā grāmata par Madaru

Autors: Hīss Kaujers

Latviešu izdevumā apkopotas piecas no 1975. līdz 1979. gadam publicētās grāmatas par piedzīvojumiem deviņgadīgās Madaras dzīvē. Madara dzīvo kopā ar māti, un ir neatkarīga un patstāvīgi domājoša meitene, kas nebaidās izaicināt un pārkāpt iesūnojušus sabiedrības aizspriedumus un normas, vienmēr tiecoties uz sapratni un iecietību pret cilvēkiem sev apkārt.

Lielā grāmata par Madaru
Reklāma
Reklāma

Lai arī sarakstīta pirms četrdesmit gadiem, “Lielā grāmata par Madaru” godīgā un nesarežģītā veidā vēsta par problēmām, kas aizvien ir aktuālas – bērnu un pieaugušo attiecībām, sievietes lomu sabiedrībā un citām tēmām. Dzīve Kaujera varoņu ceļā bieži liek šķēršļus, bet tie vienmēr izrādās pārvarami. Neskatoties uz to, biezā “Lielā grāmata par Madaru” noteikti nav smaga lasāmviela, vai grāmata tikai meitenēm, – Hīss Kaujers ir asprātīgs un prot atrast ironiju vienkāršos ikdienas sīkumos, kas padara šo darbu par vērtīgu un aizraujošu lasāmvielu deviņgadīgās Madaras vienaudžiem un arī vecākiem bērniem.

 

 

Viljams Ventons un lurīdija zaglis

Autors: Bobijs Pīrss 

Divpadsmitgadīgais Viljams vienmēr ir brīnījies, kādēļ viņa ģimene pieņēmusi svešu uzvārdu un no Londonas pārcēlusies uz dzīvi Norvēģijā. Un kāpēc pirms astoņiem gadiem bez pēdām pazudis viņa vectēvs?

Viljams Ventons

Tikai atrisinājis Neiespējamību – pasaulē sarežģītāko kodu –, zēns apjauš, ka viņam draud briesmas un ka vectēvs ir jāatrod, cik vien ātri iespējams.

“Viljams Ventons un lurīdija zaglis” ir atzīta par labāko bērnu grāmatu Norvēģijā 2016. gadā, kā arī saņēmusi vairākas literārās godalgas un iekarojusi lasītāju mīlestību daudzās pasaules valstīs.