Visu oktobri Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā iespēja izstaigāt "Briesmoņu taku"

Grāmatu sērijas „Mākslas detektīvi” autore Luīze Pastore un māksliniece Elīna Brasliņa jaunākajiem lasītājiem radījušas īpašu “Neputna” jubilejas detektīvkarti – “Briesmoņu taka”. 

Visu oktobri Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā iespēja izstaigāt Briesmoņu taku

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izdevniecība “Neputns” oktobrī svin 20 dzimšanas dienu. Atzīmējot apaļo jubileju, bērnu grāmatu sērijas „Mākslas detektīvi” autore Luīze Pastore un māksliniece Elīna Brasliņa jaunākajiem lasītājiem radījušas īpašu “Neputna” jubilejas detektīvkarti – “Briesmoņu taka”. 


Karte tapusi Latvijas Nacionālā mākslas muzeja 2. stāva izstāžu zālei “Latvijas māksla 1985–2000”. Šoreiz “Mākslas detektīvi” aicina skatītājus mākslas darbos saskatīt briesmoņus un ieraudzīt tos pat tur, kur sākotnēji šķitis, ka to nemaz nav. “Briesmoņu takā” var sastapties ar parastiem un īpašiem briesmoņiem, ar briesmoņbēbīšiem, kas reiz bijuši briesmoņmammas vēderā, briesmīgu valdnieku, citplanētiešiem un citiem nezināmiem subjektiem. 

“Briesmoņu takas” detektīvkarte un uzdevumi palīdzēs bērniem iepazīt muzeja ekspozīcijas darbu tapšanas vēsturi vai to noslēpumus, kā arī paraudzīties uz tiem no neierastāka skatupunkta bez vecāku, skolotāju vai muzeja gida palīdzības. 

Karte visu oktobri bez maksas būs pieejama muzeja Informācijas centrā.

Reklāma
Reklāma

Bērni līdz 31. oktobrim, izmantojot īpašas detektīvkartē ieslēptas kartiņas, aicināti balsot par, viņuprāt, labākajiem darbiem, kā rezultātā “Neputna” jubileja vainagosies ar kādas īpašas balvas pasniegšanu – bērnu izvēlētā labākā mākslas darba autors tiks apbalvots ar pirmo “Bērnu Balvu mākslā”.

Savukārt visu vecumu lasītāji aicināti oktobrī izmantot 20% atlaidi visām jubilāra grāmatām “Neputna” galerijā (Tērbatas ielā 49/51), kā arī oktobra beigās, no 31. oktobra līdz 5. novembrim, paviesoties “Neputna” darbistabā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja 3. stāvā.