Ceļa vārdi absolventiem

Apgāds "Zvaigzne ABC" izdevusi četras jaunas, mīļas grāmatiņas ar ceļa vārdiem, ko dāvināt skolu beidzējiem. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dzīvo gudri

 

Apsver dārgo dāvanu būt šeit dzīvam – pieskarties, just, mīlēt. Neiztirgo tagadni pret piemiņu vai solījumu.

(Hadžārs Džibrāns)

 

Krājumā apkopotas atziņas no ārzemju literārajiem darbiem, kas rosina pārdomas par dzīves vērtībām un prasmi jēgpilni dzīvot, izprast dzīves pretstatus, pieņemt dzīvi kā spēli, pārvarēt sevi un ilgoties pēc skaistā un bezgalīgā. 

Krājumam pievienots izmantotās literatūras saraksts. Ar vairāku autoru literārajiem darbiem jaunieši, iespējams, jau iepazinušies pamatskolas un vidusskolas laikā. 

Šī grāmata, tāpat kā iepriekš izdotā “Dzīvo skaisti”, kurā lasāmas latviešu autoru paustās atziņas, ir lieliska dāvana gan skolu, gan augstskolu absolventiem izlaidumā.

 

 

 

Mīlestība manā plaukstā

 

Mīlestība ir vienīgā bagātība, kura spēj brīnumaini vairoties. Jo vairāk mēs to atdodam, jo vairāk mums paliek.

(Romēns Garī)

 

Aforismu krājuma sakārtotāja Inta Saprovska, lasot grāmatas, daudzu gadu garumā izrakstījusi kodolīgi un tēlaini izteiktas autoru domas. Apkopojot šīs atziņas, tapis krājums par mīlestību un draudzību “Mīlestība manā plaukstā”. Te atlasīti galvenokārt citāti no mūsdienu rakstnieku darbiem, tāpēc tajā atradīsiet jaunas atziņas, kas nav ceļojušas no krājuma uz krājumu. Mākslinieces Vitas Lēnertes gaumīgi dizainētā nelielā formāta grāmatiņa ir lieliska dāvana skolu absolventiem.

 

 

Reklāma
Reklāma

Uz prieka spārniem

 

Grāmatas pozitīvā, dzīvi apliecinošā noskaņa lieliski saderēsies ar absolventu svētku noskaņojumu, vedinās skatīties uz dzīvi ar prieku un ar sparu mesties lielajā dzīvē.

 

Nav nekādu zāļu ne pret dzimšanu, ne pret miršanu. Centies būt priecīgs starplaikā.

Santanjana

 

Dzīve ir kā braukšana ar velosipēdu. Lai noturētu līdzsvaru, jāturpina braukt.

Alberts Einšteins

 

 

 

Ar ceļavēju kabatā

 

.. saglabā savus sapņus! Tu nekad nevari zināt, kad tev tos ievajadzēsies.

(Karloss Ruiss Safons)

 

Aforismu krājuma sakārtotāja Inta Saprovska, lasot grāmatas, daudzu gadu garumā izrakstījusi kodolīgi un tēlaini izteiktas autoru domas. Apkopojot šīs atziņas, tapis krājums par dzīvi, sapņiem un mērķiem “Ar ceļavēju kabatā”. Te atlasīti galvenokārt citāti no mūsdienu rakstnieku darbiem, tāpēc tajā atradīsiet jaunas atziņas, kas nav ceļojušas no krājuma uz krājumu. Mākslinieces Vitas Lēnertes gaumīgi dizainētā nelielā formāta grāmatiņa ir lieliska dāvana skolu absolventiem.

 

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv