Bilžu grāmatiņa pašiem mazākajiem lasītājiem "Ruksis un krāsas"

“Jāņa Rozes apgāds” ir sarūpējis jauku bilžu grāmatiņu pašiem mazākajiem lasītājiem – somu mākslinieces Jūlijas Vuori darbu “Ruksis un krāsas”. Autores fantāzija paver krāsainu pasauli, kurā Ruksis brauc ar sarkanu motorolleru, Govs ceļ zaļu lapeni un Pingvīns dejo uz violetas bumbas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmata par Ruksi ir koša, krāsaina un reizē izglītojoša. Somu mākslinieces Jūlijas Vuori radītais tēls jau guvis starptautisku ievērību – tas ir populārs ne vien Somijā, bet nu arī Japānā. Cerams, ka Ruksis iepatiksies arī latviešu bērniem un viņu vecākiem.

 

“Ruksis un krāsas” ir pirmā grāmata Rukša sērijā, kuru izdevis “Jāņa Rozes apgāds”. Kopumā māksliniece radījusi jau gandrīz desmit grāmatas. Dažas – kā šī – domātas gados jauniem lasītājiem. Citas – kā grāmata “Ruksis”, kas latviski iznāks apmēram pēc mēneša – patiks arī lieliem, kas dzīvo ar prieku, labprāt paērmojas, lāgiem paskumst un nesmādē komiksus.

 

 

Jūlija Vuori (1968) ir studējusi Helsinku Mākslas un dizaina universitātē. Publicējusi trīs komiksus par Rukša piedzīvojumiem, kā arī vairākas bērnu grāmatiņas par Ruksi un viņa dzīvi. Jūlija Vuori ir saņēmusi virkni apbalvojumu, tai skaitā Somijas Jaunās mākslas godalgu (1994), Boloņas grāmattirgus apbalvojumu par bērnu iepazīstināšanu ar mākslu (2001), Valsts bērnu kultūras balvu (2013) u. c.

Reklāma
Reklāma

Grāmata izdota ar Somu literatūras centra atbalstu.

Māksliniece Jūlija Vuori

No somu valodas tulkojusi Emīlija Petraškeviča

 

Ieskaties: www.jr.lv