Emīlija Dīvaine. Tumšie laiki

Bērnu un pusaudžu grāmata sērijā “Emīlija Dīvaine” klajā nākusi jau trešā grāmata. Šoreiz Emīlija savā dienasgrāmatā apraksta ceļošanu laikā. “Emīlija Dīvaine. Tumšie laiki” ir grāmata tiem, kas mīl atšķirties. Izdevis “Jāņa Rozes apgāds”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Jāņa Rozes apgāds” līdz šim publicējis divas Emīlijas Dīvaines dienasgrāmatas daļas: “Emīlija Dīvaine. Pazaudētās dienas” un “Emīlija Dīvaine. Aizvien dīvaināk un dīvaināk”. 

Kas īsti ir Emīlija Dīvaine? No kurienes viņa ieradusies? Kāpēc viņa neiet skolā un vienmēr ģērbjas melnā? Mēs zinām vien to, ka viss, kas notiek ar Emīliju, ir aplam dīvains un interesants. Kad meitene ir labā omā, viņa ar košļeni un spraužamadatu salabo rūcošu kafijas automātu vai čerkstošu radioaparātu. Citkārt naktīs viņa klīst apkārt kaķu pavadībā un nodarbojas ar mirušo senču apciemošanu, izmantojot ierīci, kas darināta no saldējuma kociņiem un ģitāras stīgām. Pirmajā grāmatā viņa zaudē atmiņu un par savu dzīvi neatceras itin neko. Otrajā grāmatā Emīlija klonē pati sevi.

 

Trešajā grāmatā “Emīlija Dīvaine. Tumšie laiki” Emīlija turpina pārsteigt. Ļoti iespējams, ka meitenei kādreiz lemts kļūt par jauno Visuma valdnieci – ja vien radīsies tāda vēlēšanas. Tomēr pagaidām Emīlija ir nolēmusi atsākt izglītošanos, tiesa – mācības skolā nav viņas gaumē un tāpēc jāmācās būs vien pašai. Kamēr citi sēž skolas solā, meitene izgudro laika mašīnu un sāk pētīt savu ģimenes ciltskoku. Atklājas šausmu lietas par viņas vectanti Liliju. Emīlija nolemj doties atpakaļ laikā, lai viņu glābtu... bet vai viņai izdosies atgriezties tagadnē?

 

Grāmatas pirmā daļa “Emīlija Dīvaine. Pazaudētās dienas” 2012. gadā saņēma Bērnu un jauniešu žūrijas balvu 5.–7. klašu grupā.

Reklāma
Reklāma

 

Vairāk par Emīliju Dīvaini: http://www.emilystrange.com/

No angļu valodas tulkojusi Amanda Aizpuriete

 

 

Ieskaties: www.jr.lv