Grāmatas bērniem. Augusta interesantākie jaunumi

Piedāvājam vienkopus apskatīt, kādi interesanti jaunumi ir bērnu grāmatu pasaulē!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Mumins un mazais spociņš"

Pēc Tūves Jāsones stāstu motīviem. 

Muminu ģimene pavada brīvdienas bākā uz Vientuļās salas, un trollītis Mumins nevar aizmigt. Gulta nav tāda kā viņa gultiņa mājās, un viņš ir pārliecināts, ka saklausa mazu kājiņu dipināšanu…

Kā trollītis pārvarēja bailes? To var izlasīt šajā burvīgajā grāmatā par Muminu un mazo spociņu.

Ieskaties: www.zvaigzne.lv

 

 

 

"Kurmītis un ziema"

No rīta gaiss ir tik spirgts un vēss, zeme izskatās balta, un Kurmītis domā – ziema klāt. Taču nē – sniega vēl nav. Tā ir tikai salna, kas klāj zāli. Kā Kurmītis tiks pie sniega? To uzzināsi, lasot grāmatiņu.

Mums jau arī līdz sniegam vairs nav tālu!

Reklāma
Reklāma

Ieskaties: www.zvaigzne.lv

 

 

"Blējamsacīkstes jeb Lauku sētas olimpiāde"

Iznākusi ilgi gaidītā Auniņa Šona uzlīmju un uzdevumu grāmata "Blējamsacīkstes jeb Lauku sētas olimpiāde". Šajā grāmatā mazais rezgalis varēs sacensties sešās aizraujošās disciplīnās: Krāsu krosā, Mīklu treniņā, Detektīvsprintā, Punktiņu stafetē, Brīvajā stilā un Prāta spēlēs. Pabeidzot pašu pēdējo - piekto disciplīnu kārtu -, mazais būs kļuvis par čempionu un varēs lepoties ar medaļām no zelta uzlīmju lapas, aitu uzlīmēm, ar kurām varēs izgreznot brīnumainās grāmatas atlokāmo sacīkšu trasi! Protams, ir arī citas mazākas trofejas, rozetes un medaļas. Tās varēs izmantot, kā vien vēlēsies!

Lai aizraujošs ceļojums!

Ieskaties: www.jumava.lv

 

 

"Līzelote spēlē paslēpes"

Iznākusi Aleksandra Štefensmeijera ceturtā grāmata par Līzelotes piedzīvojumiem! 

Kā lai Līzelote tiek lejā no koka? Viņa tikai gribēja ar draugiem paspēlēt paslēpes. Līzelote kokā atrada vislabāko paslēptuvi — tik labu, ka neviens viņu neatrada… Nolēkt lejā viņai bail, tāpēc draugiem jārāpjas kokā, lai viņai palīdzētu. Tomēr, kad arī pārējie draugi neprot norāpties, palīdzību var sagaidīt tikai no pastmeistara kunga.

No vācu valodas tulkojusi Irīda Miska.

Ieskaties: www.jumava.lv

 

 

"Ainava kopā ar mazo Mulu"

Augusta beigās, īsi pirms skolas sākuma, Latvijā klajā nāk nebijusi mākslas grāmata mazajiem pirmsskolas un sākumskolas lasītājiem „Ainava kopā ar mazo Mulu”. Grāmata bērniem piedāvā jaunu veidu, kā atklāt un iepazīt ainavas žanru glezniecībā kopā ar dzīvespriecīgu un zinātkāru tēlu – meiteni vārdā Mula.

Līdz ar šo izdevumu tiek aizsākta izglītojoša mākslas grāmatu sērija bērniem par Latvijas vizuālo mākslu. Kopā iecerēts veidot četras sērijas daļas, katra būs veltīta kādam mākslas žanram: ainavai, portretam, dzīvnieku atveidojumiem mākslā un klusajai dabai.

Grāmatu varēs iegādāties Latvijas Nacionālā mākslas muzeja struktūrvienību veikalos, Latvijas muzeju suvenīru veikalos un grāmatnīcās Rīgā, kā arī citur Latvijā. Ja skolām vai mākslas skolām ir interese iegādāties izdevumu vairākos eksemplāros, lūdzam sazināties ar izdevēju – Biedrību bērniem „DROŠI un KOŠI” (kristine@mula.lv vai inga@mula.lv).

 

 

 

"Runcis Puncis. Sirsnīga grāmatiņa, uzsākot bērnudārza vai skolas gaitas"

Tuvojoties skolas laikam, izdevniecība “White Book” laiž klajā burvīgu bērnu grāmatiņu “Runcis Puncis” (Splat the Cat). Grāmata jo īpaši patiks mazajiem, kas plāno uzsākt bērnudārza vai skolas gaitas.

Autors un mākslinieks Robs Skotons (Rob Scotton) ir radījis sirsnīgu stāstu sēriju par kaķu puiku Runci Punci.  Latviešu valodā pirmā klajā nāk grāmatiņa par runcīša pirmo skolas dienu minču skolā. Puncis ir dikti satraucies, jo nevienu skolā nepazīst, tāpēc nolemj ņemt līdzi savu labāko draugu pelēnu Seimūru, kas tiek paslēpts kaķēna pusdienu kārbā. Kas notiks, kad Seimūrs izmuks no savas slēptuves? Vai Puncītis iemantos jaunus draugus? Ko jaunie skolasbiedri teiks par Punča mīļdraugu Seimūru?

Par laimi, skolā Punci sagaida skolotāja Pūkvaidzes kundze, kas izrādās liels palīgs un atbalsts kaķēna pirmajā trauksmainajā skolas dienā.

Jaukais grāmatas varonis, kas ieguvis fanus visā pasaulē, beidzot sasniedzis arī Latviju. Katrā grāmatas lapaspusē ir atrodami jautri un aizraujoši zīmējumi, kas rada vēlēšanos to šķirstīt atkal un atkal. Puncis interesantā veidā māca bērnus būt draudzīgiem un mīlēt pasauli tādu kāda tā ir – ar visiem trūkumiem un dīvainībām. Šī grāmata patiks ne tikai mazajiem lasītājiem, bet arī viņu vecākiem. 

Ieskaties: www.whitebook.lv