Vecmāmiņa ar trakiem noslēpumiem - Ganksteromīte

Apgāds Zvaigzne ABC bērnu un pusaudžu grāmatu klāstu papildinājis darbs, kas iekarojis jau daudzu lielāku un mazāku lasītāju sirdīs dažādās pasaules valstīs – Deivida Valjama “Gangsteromīte”, jautrs un sirsnīgs vēstījums par kādu vienpadsmit gadus vecu zēnu, vārdā Bens. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bens nevar ciest piektdienu vakarus, kad viņam jāpaliek pie vecmāmiņas. Viņa ir tipiska omīte ar biezām brillēm, liekajiem zobiem, dzirdes aparātu un nošļukušām zeķbiksēm. Viņa ir veca un šķiet šausmīgi garlaicīga. Bet tad zēns uzzina, ka omītei ir noslēpumi, un nevar vien sagaidīt nākamo piektdienu. Notikumiem ritot, Bens un vecmāmiņa kļūst ne vien par sabiedrotajiem pārdrošā afērā, bet arī par labākajiem draugiem.

 

Grāmatas autoram Deividam Valjamam ir daudz talantu – viņš ir aktieris un komiķis, sacer romānus un komiksus, Lielbritānijā viņu bieži var redzēt TV ekrānos kā populāru šovu vadītāju un labdarības projektu īstenotāju. Bet, pats galvenais, Valjamam piemīt talants sasmīdināt – to piedzīvoja arī “Gangsteromītes” latviskā izdevuma radošā komanda, kas bieži darba gaitā nespēja valdīt uzjautrinājumu. Grāmatu īpašu dara autora pārgalvīgā fantāzija, bērnišķīgie pārspīlējumi, asprātīgā valoda, neparastās vārdu spēles un, protams, kinematogrāfa cienīgais sižets. Tekstu papildina Tonija Rosa veidotās karikatūrām līdzīgās ilustrācijas. 

 

Reklāma
Reklāma

“Gangsteromīte” izdota jau daudzās valstīs un sajūsmina ne tikai bērnus. Pieaugušajiem šis romāns palīdz nolikt malā ikdienas rūpes un no sirds atpūsties, kā arī vedina uz pārdomām – par vēlmēm un iespējām, par sapņiem un to īstenošanu, par katra cilvēka – veca un jauna – īpašo lomu šajā pasaulē un bezgala aizraujošajā dzīvē.

Grāmata latviski pārtulkota spraigā, dzīvā un mūsdienīgā valodā. Latviskojuma autore Daina Ozoliņa ir lasītājiem labi pazīstama ne vien kā “Grega dienasgrāmatu” sērijas tulkotāja, bet arī kā iecienīta bērnu un jauniešu rakstniece.

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv