Grāmatu TOP 5, kas jāizlasa atvaļinājuma laikā

Izdevies atvaļinājums ir tad, ja tā laikā ir izdevies izlasīt vismaz vienu labu gāmatu. Lai tev būtu vieglāk izvēlēties, piedāvājam aktuālo grāmatu TOP 5.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Sapņu atbalss"

Marija Duenjasa (María Dueñas, dz. 1964) ir angļu filoloģijas doktore un asociētā profesore Mursijas Universitātē. “Sapņu atbalss” ir viņas pirmais romāns – kopš 2009. gada tas piedzīvojis vairāk nekā trīsdesmit izdevumus spāņu valodā, izdots neskaitāmās valstīs un kļuvis par pasaules mēroga bestselleru.

 

Sira Kiroga ir jauna šuvēja trīsdesmito gadu Madridē, viņa gatavojas kāzām un dzīvei, kurā nav gaidāms nekas neparedzēts, kad piepeši zaudē galvu kāda harismātiska uzņēmēja dēļ un pilsoņu kara priekšvakarā kopā ar viņu pamet Spāniju, lai pārceltos uz dzīvi Marokā. Taču tur viņa pavisam drīz attopas viena, pievilta un līdz ausīm parādos. Nokļuvusi Tetuānā, Spānijas protektorātā, Sira liek lietā dažādas viltības un ar šaubīgu draugu palīdzību atver smalku modes ateljē. Tas, pateicoties viņas gaumei un gribasspēkam, drīz vien kļūst par iecienītu vietu pilsētas bagātākajām un ietekmīgākajām dāmām, kuru tagadne ir nevainojama. Taču piepeši Siras dzīvē atkal notiek negaidīts pavērsiens, savijoties kopā ar visai raiba personāžu pulka likteņiem, – un jāpiebilst, ka daži no šiem personāžiem ir reālas vēsturiskas personas. Tieši viņi Sirai dos iespēju mainīties un kārtējo reizi sākt dzīvi no jauna. 

 

“Sapņu atbalss” ir moderns izklaidējošs piedzīvojumu romāns; tas pārliecinoši zīmē vidi un gaisotni, koši iekrāso personāžus, pa vēstures pavedienu ieved mūs notikumos, kur sajaucas uzticība un nodevība, drosme un pienākuma apziņa, mīlestība un ideāli.

 

"Komersanta ABC"

Jadvigas Neilandes grāmata „Komersanta ABC” iedrošina ikvienu, kas vēlas mainīt savu pašreizējo dzīvi, uzsākt uzņēmējdarbību, līdz ar to radīt jaunas darba vietas. Tajā ietverta izsmeļoša informācija par jautājumiem, kas svarīgi katram komersantam ikdienas darbībā: par uzņēmuma reģistrāciju un likvidāciju, grāmatvedību, nodokļu veidiem, darba tiesiskajām attiecībām, samaksu un atpūtas laiku, darba aizsardzību, dokumentu uzskaiti, preču apriti u.c. 

Grāmata noderēs gan pašnodarbinātajiem, gan liela uzņēmuma īpašniekiem, gan grāmatvežiem, personāldaļu vadītājiem, juristiem, nodokļu konsultantiem, pedagogiem, studentiem, gan skolēniem.

Jadviga Neilande (1971) ir sertificēta nodokļu konsultante, lektore, auditore, grāmatvede un juriste. Izveidojusi SIA „T&D ADVANCE” un ir tās valdes priekšsēdētāja. Viņas padomi un ieteikumi, kas balstās ne tikai uz plašām teorētiskām zināšanām, bet arī praktisku pieredzi, regulāri tiek publicēti vadošajos Latvijas preses izdevumos.

 

"Trojas maska"

Pētot senu kuģa vraku, arheologs un dzīļu pētnieks Džeks Hovards nejauši iekļūst pašā notikumu virpulī: šausminoši un rūpīgi glabāti pagātnes noslēpumi, nonākuši atklātībā, var izraisīt neiedomājamas sekas. Slepena organizācija un galvu reibinoši plāni par globālu varas pārņemšanu – jau tas vien ir pietiekami nopietni. Taču šo stāstu vēl papildina senu dārgumu krātuves atrašana, starp kuriem ir noslēpumainā, nenovērtējami dārgā un liktenīgu lāstu nesošā zelta maska, kas piederēja Trojas valdniekam Agamemnonam. Brīnišķīgi skaistais veidojums kalpo par simbolu idejai, kuras īstenošana neizdevās nacistiem, bet var izdoties mūsdienās...

 

Kembridžas Universitātes doktoram un veiksmīgam rakstniekam Deividam Gibinsam piemīt lieliska prasme meistarīgi miksēt rakstnieka fantāziju un reālus vēsturiskus faktus, papildinot tos ar dēkām, kurās dzīvības un nāves robeža teju vai saplūst. Būdams ilggadējs zemūdens arheologs, viņš raksta par tēmu, ko lieliski pārzina, un viņa romāni kļūst par bestselleriem visā pasaulē.

 

"Vērienīgās domāšanas spēks"

Iespējams, vērienīgu domāšanu vislabāk ilustrē klasiskais stāsts par trim mūrniekiem. Kad viņiem pajautāja: “Ko jūs darāt?”, pirmais atbildēja: “Mūrēju ķieģeļus,” otrais – “Pelnu 9 dolārus 20 centus stundā,” bet trešais – “Es būvēju pasaules lielāko katedrāli.”

Panākumus dzīvē gūst tieši tie, kuri atsakās būt par sīku, nenozīmīgu “skrūvīti mehānismā”, redz visu kopsakarībās un spēj pārvarēt bailes un pašpaļāvības trūkumu. Šī iedvesmojošā grāmata ir kā spēriens pa dibenu – tā mudina atmest neveiksminieka paradumus un apgūt līdera domāšanas veidu.

Reklāma
Reklāma

 

Grāmata pirmoreiz iznāca Amerikā 1959. gadā un kopš tā laika ir mainījusi miljoniem cilvēku dzīvi visā pasaulē. Profesora Deivida Dž. Švarca paustās atziņas ir aktuālas joprojām un pārliecina – panākumi ir atkarīgi nevis no cilvēka gudrības, skaistuma vai veiksmes, bet no domāšanas vērienīguma. Šī grāmata iedvesmo

• noticēt savām spējām;

• atmest neveiksminieku kaiti – taisnošanos;

• izmantot prātu domāšanai, ne tikai faktu uzkrāšanai;

• pārvarēt bailes no citiem cilvēkiem;

• vairot pašpaļāvību, rīkojoties saskaņā ar savu sirdsapziņu;

• darīt vairāk un labāk, liekot lietā savas radošās spējas;

• izskatīties svarīgam (tas palīdz domāt svarīgas domas!);

• uzņemties iniciatīvu draudzīgu attiecību veidošanā;

• izteikt savas domas publiski;

• atklāt, ka sakāve pastāv tikai mūsu iedomās;

• izmantot konstruktīvas paškritikas spēku.

Nesamierinieties ar viduvējību – domājiet vērienīgi!

 

"Veģetārieša bībele"

Lielisks palīgs ikvienam neatkarīgi no tā, vai esat veģetārietis vai vienkārši vēlaties dažādot savu uzturu, iekļaujot tajā vairāk augu valsts produktu un tā uzlabojot savu veselību.

“Rokasgrāmata veģetārietim” ir unikāla pavārgrāmata – tajā ne vien piedāvātas daudzveidīgu un gardu ēdienu receptes, bet arī aplūkota uztura ietekme uz katru no organisma sistēmām. Uzzināsiet, kādi produkti palēnina novecošanu, pasargā no resnās zarnas vēža un stiprina imūnsistēmu, kādi pārtikas produkti īpaši ieteicami locītavu sāpju, kuņģa problēmu, sirds un asinsvadu slimību gadījumā, kādu labumu veselībai var dot dateles, rabarberi, puravi, šitakes, plēkšņu kvieši, saulespuķu sēklas, aļģes, sojas produkti un dažādi garšaugi.

Recepšu daļā atradīsiet lieliskas ēdienu receptes, kas apliecina – “garšīgs” un “veselīgs” iet roku rokā! Sviestmaižu pastas, salāti, zupas, sautējumi, sacepumi, graudaugu un makaronu ēdieni, dzērieni, deserti, salātu mērces – šis bagātīgais recepšu klāsts apliecina, ka veģetārs uzturs nebūt nenozīmē salātu lapas un ūdeni. Daudzās receptēs piedāvāts arī variants vegāniem.

 

Peta Krokere ir garšaugu pazinēja un pavārgrāmatu autore, kas jau vairāk nekā 25 gadus raksta par garšaugu un dažādu produktu ietekmi uz veselību. Par savām pavārgrāmatām un garšaugu grāmatām viņa ir saņēmusi vairākas balvas.

 

Citas ne mazāk interesantas grāmatas skaties www.zvaigzne.lv