Izvēlamies bērnam pirmo lasāmgrāmatiņu! Šīs vasaras TOP 6

Ne visas dienas vasarā ir tādas lai skrietu ar bumbu vai trauktos ar divriteni. Mierīgākās dienās var palasīt kādu lielisku grāmatiņu. Mammamuntetiem.lv piedāvā savu šīs vasaras izvēli!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Runcis Tabijs"

Tabijs ir runcis, kas kopā ar savu saimnieku – ielu muzikantu – dzied garāmgājējiem, tā pelnīdami naudiņu.

Bet vienā nebaltā dienā abu ceļi šķiras, jo saimnieks nonāk slimnīcā. Vai viņiem izdosies atkal reiz būt kopā?

Grāmatiņa ir aizkustinošs stāsts par draudzību, uzticību, ģimeni un muzicēšanu.

Autore Džūlija Donaldsone (Julia Donaldson) savu radošo mūžu uzsāka kā ielu muzikante, kopā ar vīru Malkolmu uzstājoties daudzās Eiropas valstīs. Bet nu viņa ir viena no veiksmīgākajām bērnu grāmatu autorēm pasaulē. Taču tāpēc jau viņa nemaz nav atmetusi dziedāšanu un ģitāras spēli un dara to joprojām (kaut gan viņas trīs kaķi diemžēl līdzi nedzied).

Aksels Šeflers (Axel Scheffler) ir populārs mākslinieks, kurš devis pasaulei Bubuli, vienu no saviem slavenākajiem varoņiem. Dzimis Hamburgā, Aksels Šeflers ar ģimeni tagad dzīvo Londonā.

 

 

Evijas Gulbes Pirmā lasāmgrāmata "Dzejolēni"

Rotaļīgie DZEJOLĒNI gluži kā bērni pēta visu šajā pasaulē.

 

Vai tu zini,

kur mīt brīnumi, 

ko mušas satikušas,

kas notiek Ačgārnijā,

ko ziemā dara spēļu lācītis,

kas garšo smilšu princesei...

 

Lasi kopā ar DZEJOLĒNIEM un atklāj pasauli!

 

Māksliniece Linda Lošina.

 

 

 

"Mana pirmā burtnīca". 3-4 gadi. Krāso un mācies vārdus!

Mana pirmā burtnīca 2–3 gadi un Mana pirmā burtnīca 3–4 gadi ir dažādu grūtības pakāpju krāsojamās grāmatas ar uzlīmēm latviešu un krievu valodā.

Latviešu mākslinieces Alises Landsbergas zīmējumos bērni iepazīs dzīvniekus, augus un priekšmetus. Krāsojot zīmējumus un līmējot uzlīmes, bērni attīstīs uzmanību, loģisko domāšanu un vingrinās pirkstu sīko muskulatūru. Lasot zīmējumu parakstus, vecāki papildinās bērnu vārdu krājumu latviešu un krievu valodā.

 

 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

"Sārtvaidzīte, burvīgā zemeņu feja". Uzlīmes un uzdevumi

STEFĀNIJA DĀLE

"Sārtvaidzīte, burvīgā zemeņu feja" ir domāta pirmsskolas vecuma bērniem. Daudzi vārdi šajā grāmatā ir aizstāti ar zīmējumiem. Tas atvieglo lasīšanu bērniem, kuri vēl tikai apgūst šo prasmi, kā arī izraisa viņos zinātkāri. Grāmata ar uzdevumiem par tekstu un uzlīmes rosina uz sarunu par izlasīto. Nevajadzētu aizmirst, ka bērni, kuriem ir iespēja daudz runāt, ātrāk iemācās arī lasīt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Kika Mika un Nekārtības rūķītis"

“Kika Mika un Nekārtības rūķītis” ir lietuviešu autores un mākslinieces Linas Žutautes pirmā grāmata – patiess prieks bērnu acīm un sirsniņai. Tajā ir tik daudz, ko pamanīt un atpazīt, kā arī mīļas pamācības, kas palīdz izvairīties no nekārtības mājās, īpaši bērnistabā.

Kika Mika ir draiskulīga meitene, kurai katru dienu ir daudz ko darīt, taču vakaros savas istabas kārtošanu viņa uzskata par muļķīgu nodarbošanos. Bet tad kādu vakaru Kiku Miku apciemo Nekārtības rūķītis...

No lietuviešu valodas tulkojusi Marika Taube.

 

 

 

 

 

 

"Par laimi, mums ir draugi"

Jenotiņš Jonatiņš pamostas kādā skaistā pavasara rītā, un izrādās, ka... ir apēsti visi ziemas krājumi! Nav nekāds brīnums, ka Jonatiņa un āpša Ādolfa vēderi tagad skaļi rūc. Abi dodas uz upi, lai noķertu gardu zivi.

Taču pa ceļam viņiem steidzami nākas palīdzēt saviem draugiem: jāatrod pazudušie rieksti, jāpalīdz celt lapsu māju un jāpiedalās pūcēna glābšanas akcijā. 

Ir jau tumšs, bet abi draugi joprojām nav ēduši. Taču mājās abus gaida pārsteigums...

 

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv