KLUSIE ŪDEŅI. Introverto spēks ekstravertajā pasaulē

“Jāņa Rozes apgāds” izdevis Sūzanas Keinas grāmatu “Klusie ūdeņi”, kura lasītājus iepazīstina ar introvertu personību dzīvi mūsdienu ekstravertajā pasaulē. Darbs jau tulkots 30 valodās un ticis augstu novērtēts – par to atzinīgi izteikušies izcilāko universitāšu profesori biznesa vadībā un psiholoģijā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pasaulē vismaz trešdaļa iedzīvotāju ir introverti – klusētāji un klausītāji, kas labprāt laiku pavada vienatnē. Pateicoties introverto spējai iedziļināties, ir radīti izcili mākslas darbi un veikti zinātnes atklājumi,  piemēram, Vinsenta van Goga “Saulespuķes” un Alberta Einšteina relativitātes teorija.
“Kluso ūdeņu” autore skaidro, kā un kāpēc ekstraversija kļuvusi par mūsdienu Rietumu kultūras ideālu un kāpēc introvertā sabiedrības daļa bieži tiek novērtēta zemāk par ekstravertiem. Darbs sniedz plašu faktu materiālu un situāciju analīzi, apskatot gan iedzimtības, gan audzināšanas, gan sociālos faktorus un liek lasītājiem pārvērtēt stereotipus par introversiju.


Sūzana Keina vērš uzmanību uz introvero cilvēku pozitīvo īpašību izmantošanu biznesa vidē un izskaidro, kāpēc dažkārt labāk dot priekšroku klusam un noteiktam līderim ierastā valdonīgā un runātīgā vietā. Aprakstīta arī introvertu bērnu tēma, iztirzājot tipiskās bērnu audzināšanas problēmas un kļūdas, kas tiek pieļautas, cenšoties par varītēm socializēt bērnu, kas ērtāk jūtas vienatnē pats ar sevi.
“Ļoti reti mūsu rokās nonāk grāmata, kas piedāvā satriecošas, jaunas atklāsmes. “Klusie ūdeņi” ir tieši tāda grāmata – tā ir reizē aizraujoša lasāmviela un jaunāko zinātnes atklājumu apkopojums. Īpaši vērtīgi ir biznesa padomi. “Klusie ūdeņi” dod norādījumus introvertiem cilvēkiem, kā kļūt par efektīviem vadītājiem, teikt uzvaras runas, izvairīties no izdegšanas un izvēlēties pareizo lomu dzīvē. Šī burvīgā, eleganti uzrakstītā, rūpīgi izpētītā grāmata ir īsts meistardarbs.” (Ādams M. Grānts, Ph. D., Vortona Biznesa skolas vadības zinību asociētais profesors).


No angļu valodas tulkojusi Maija Brīvere
Māksliniece Sana Romanovska
Ieskaties: www.jr.lv

Reklāma
Reklāma