80 gadīga kundze sašutusi par erotiska satura grāmatām bibliotēkā

E L Džeimsas erotiskās sāgas "Greja piecdesmit nokrāsu" triloģija joprojām ir vispieprasītākā grāmata bibliotēkās, taču cilvēkiem cienījamos gados tā izraisa sašutumu.

Erotiskā sāga jau vairākus mēnešus ir gan pirktāko grāmatu TOPos, gan bibliotēkās vispieprasītāko grāmatu augšgalā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Erotiskā sāga jau vairākus mēnešus ir gan pirktāko grāmatu TOPos, gan bibliotēkās vispieprasītāko grāmatu augšgalā.

 

Šodien portāls mammamuntetiem.lv piedalījās Rīgas Centrālās bibliotēkas rīkotā diskusijā par dažādiem jauninājumiem, ko piedāvā bibliotēka. Minētās bibliotēkas Bērnu nodaļas galvenā bibliotekāre Evita Kofmane pastāstīja, ka "Greja piecdesmit nokrāsu" triloģija jau labu laiku stabili turas vispieprasītāko grāmatu TOPā. Rindā uz šīm grāmatām patstāvīgi gaidot ap 50 cilvēku. Jāpiebilst, ka Bērnu nodaļā atrodas arī plaukti, kuru saturs paredzēts pieaugušajiem.

 

Kādu dienu pie bibliotekāres pienākusi ap 80 gadu veca kundze, paužot savu sašutumu par grāmatas saturu. Kundzīte esot tik ilgi gaidījusi rindā, un grāmata likusi ne tikai vilties, bet pat saniknojusi sirmgalvi. Bibliotekārei nācies kundzi mierināt un atzīt, ka viņa neatbild par lasītāju grāmatu izvēli.

Reklāma
Reklāma

 

Savukārt no bērniem paredzētās literatūras visppopulārākās joprojām ir "Grega dienasgrāmatas" izdevumi.

 

Bibliotekāre sacīja, ka pieaugušo nodaļā atrodas daudz grāmatu ar erotisku saturu, bet nekad nav gadījies, ka šo lasāmvielu iekārotu bērni. E.Kofmanei neesot bijis tāda gadījuma, ka vecuma ierobežojuma dēļ būtu jāatsakās izsniegt kādu konkrētu grāmatu. Vienlaikus bibliotekāre atzīst, ka pati nav izlasījusi tos tūkstošus grāmatu, kas pieejamas bibliotēkā.