Supergrāmata par meiteni ar pārdabiskām spējām – Oksu Polloku

Annas Plišotas un Sandrīnes Volfas fantastikas romāns “Oksa Polloka” ir uzsācis savu uzvaras gājienu apkārt pasaulei.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Trīspadsmit gadīgā meitene Oksa Polloka domāja, ka neatšķiras no citiem pusaudžiem, līdz ar viņu sāka notikt baisas un savādas lietas...
Oksa, kas vienmēr bija sapņojusi kļūt par nindzju, pēkšņi sevī atklāj pārdabiskas spējas, tomēr apmulsums un bailes neļauj nevienam stāstīt par notiekošo.  

Kādu nakti uz meitenes vēdera parādās dīvaina zīme. Oksa tomēr nolemj uzticēt šo  noslēpumu savai  vecmāmiņai Dragomirai, kura atklāj savai mazmeitai ģimenes noslēpumu: Polloku ģimene ir ieradusies no Edēfijas, neredzamas paralēlās pasaules, kuru pārņēmuši ļauni spēki. Mazmeita esot viņu pēdējā cerība, viņu vienīgā iespēja atgriezties.

Neskatoties uz spējām, kuras Oksai palīdz pieveikt nelabvēļus, viņai nav viegli apvienot parastas skolnieces ikdienu ar pārdabiskām spējām un savu likteni. Oksas dzīve vairs nekad nebūs tāda kā agrāk..

Grāmatu sarakstījušas divas pārdrošas avantūristes -  izbijusi fiziskās kultūras pasniedzēja Sandrīne Volfa un bijusī ķīniešu valodas pasniedzēja Anna Plišota. Izdevniecība “Gallimard”  atteica grāmatas izdošanu. Parasti šādā bezcerīgā situācijā aizvainotie autori nopūšas un nolaiž rokas. Taču ne šīs divas sievietes. Viņas ziedoja savus ietaupījumus, iespieda savu romānu un nogādāja “Oksu Polloku” uz tuvējām grāmatnīcām. Notika brīnums – īsā laikā grāmatu pārdeva 5000 eksemplāros.

Izdevniecības “XO” vadītājs Bernārs atklāj: “Mani aizkustināja pats stāsts - radošs, pozitīvs, skaists cildinājums kādreiz zaudētajām vērtībām”.

Grāmata jau ir iekarojusi Francijas bērnu sirdis, tur pārdoti 160 000 eksemplāru! Pagaidām grāmatai ir 5 turpinājumi, taču gaidāmi vēl! Grāmata tulkota 28 valodās, drīzumā gaidāms arī romāna ekranizējums. Ikvienam grāmatas pircējam dāvanā  plakāts ar drosmīgo pusaudzi - Oksu Polloku. Iegādājoties grāmatu tuvākajā grāmatnīcā, ņem sev līdz arī grāmatzīmes ar Oksu Polloku un viņas draugu Gusu!

 

Reklāma
Reklāma