Atgriešanās stāsts

Sadarbībā ar Eiropas Komisiju apgāds “Jumava” izdevis Ģendruta Morkūna grāmatu “Atgriešanās stāsts” latviešu valodā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Atgriešanās stāsts” ir par kādu neparastu meiteni, Viliju, kura neilgi pēc piedzimšanas noslēpumaini pazūd. Vilija nonāk Bērnu Pasaulē — vietā, kur ir silti, patīkami un par bērniem labi rūpējas. Pēc divpadsmit gadiem meitene negaidot atgriežas dzimtajā ciemā un sameklē savu māmiņu un tēti. Atkalredzēšanās ir savāda — Vilijai jāuzsāk mācību gaitas un jāsapērk viss mazām meitenēm nepieciešamais. Tomēr bērni viņu uztver kā svešinieci, un Vilijai ir jāatrod sava vieta  šajā mūsdienu pasaulē.
Orģināli sižeta pavērsieni, psiholoģiska rakstura pārdomas un cieņa, ar kādu autors lūkojas uz pusaudžiem, neapšaubāmi, padara grāmatu aizraujošu.

Ģendrutis Morkūns ir bērnu grāmatu autors ar doktora grādu fizikā. Lai gan savu pirmo literāro darbu Morkūns publicēja vien 2005. gadā, viņa rakstnieka talants ticis novērtēts ne tikai Lietuvā. Stāsta “Ellīgi karstas brīvdienas” tulkojums latviešu valodā 2010. gadā saņēma starptautisko Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā, un Lietuvas Izglītības un Zinātnes ministrija 2010. gadā grāmatai “Atgriešanās stāsts” piešķīra bērnu literatūras prēmiju.

Ieskaties: www.jumava.lv

Reklāma
Reklāma