Mazais ceļvedis lielajā autosporta pasaulē

Daudzveidība, aizrautība un drošība – ar šādiem trim vārdiem varētu raksturot autosporta pasauli, kādu to iepazīst zinātkārais zēns Matīss, Lindas Ģībietes un Lolitas Grāvītes jaunajā grāmatā “Matīss un autosports”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autosports ir interesanta lieta – ar ļoti gudriem un svarīgiem noteikumiem, ar aizrautīgiem un mērķtiecīgiem cilvēkiem, savām tradīcijām un varētu pat teikt – ar savu valodu. Tiem, kas par autosportu vēl nezina neko, šī grāmata varētu būt ceļojums uz svešu, neparastu un interesantu zemi. Bet tiem, kam mašīnas un tehniskie sporta veidi interesē vairāk, grāmata varētu būt kā iedvesma pašiem kaut ko darīt autosporta jomā – kā līdzjutējiem, mehāniķiem vai varbūt kā braucējiem.


Grāmatā  Matīss vēro auto sacensības dažādās trasēs, brauc pa kartinga halli, jūt līdzi Pirmās Formulas pilotiem, uzzina, kas sporta “mašīnām vēderā”. Bet pēc Rīgas Motormuzeja apmeklējuma pārliecināti saka: “Kad izaugšu liels, būšu autosportists!” Autosporta vēsturi, sacīkšu garu un tehniskos noslēpumus Matīsam palīdz atklāt viņa pavadonis Mehāniķis.
Abām jaunajām autorēm – Lindai Ģībietei un Lolitai Grāvītei, šis jau ir otrais grāmatu kopprojekts. Pauls Timrots par autorēm un viņu veikumu saka: “Man patīk sievietes, kas sāk pētīt tehniku! Tā nav viņu sfēra, tāpēc viņas pamana galveno un nejūsmo par nevajadzīgiem sīkumiem. Es ceru, ka taps vēl citas grāmatas”.


Šī ir jau piektā grāmata, ko izdevis Apgāds Zvaigzne ABC par zinātkāro puiku Matīsu, kurš cenšas izzināt lielo un noslēpumaino pasauli. Mazajiem lasītājiem jau pazīstamas grāmatas  “Matīss meklē Latviju”, “Matīss spēlē hokeju”, “Matīss iepazīst teātri” un  “Matīsa piedzīvojumi mežā”.


Grāmatu ilustrējusi māksliniece Agija Staka.
Grāmata nopērkama  grāmatnīcās visā Latvijā.

Reklāma
Reklāma

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv