Eldona Teilora jaunā grāmata latviešu: „Prāta labirints”

Apgāds Lietusdārzs izdevis  otru  Eldona Teilora  grāmatu par katram cilvēkam tik tuvo un reizē noslēpumaino parādību − prātu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Apgaismību nevienam nevar pasniegt uz paplātes. Toties cilvēkā var modināt jautājumus, kas liek pievērsties savas dziļākās būtības meklējumiem. Tieši to dara grāmata Prāta labirints.
Autors atklāj savu apbrīnojamo pieredzi, kas rosina pētīt ne tikai redzamo un taustāmo pasauli, bet arī to, kas atrodas aiz fiziskās realitātes robežām. Vēstot par paša piedzīvoto un izprasto, viņš iesaista lasītāju sarunā par dzīves jēgu, rakstura veidošanos, ticību vai neticību brīnumiem un citām tēmām, ar kurām mums bieži nākas sastapties, bet kurās daudzkārt neuzdrīkstamies iedziļināties.
Vai esat pieredzējuši notikumu, ko nekā nespējat izskaidrot? Vai esat prātojuši par to, kas ietekmē jūsu raksturu, personību un domas? Vai ticat nejaušībām? Vai iespējams ticēt brīnumiem pasaulē, kas šķiet ļaunuma pilna?

Autors atklāj savu apbrīnojamo pieredzi, kas rosina pētīt ne tikai redzamo un taustāmo pasauli, bet arī to, kas atrodas aiz fiziskās realitātes robežām.

Reklāma
Reklāma

Ikvienam, kura prātu urda šie un līdzīgi jautājumi, Eldons Teilors sniegs atbildes,  kas atklās jaunu, pārsteidzošu pasauli. Ne velti grāmatas apakšvirsraksts ir „Cilvēka esības mīklas risinājumi”.

Eldons Teilors ir psiholoģijas un metafizikas doktors, nekonfesionāls garīdznieks un Amerikas Psiholoģijas asociācijas biedrs. Daudzus gadus viņš strādājis gan kā kriminālizmeklētājs, gan pētnieks, cenšoties izzināt cilvēka prāta dzīles un noskaidrot, kā mēs varam kļūt par sava prāta pavēlniekiem. Viņa sarakstītās grāmatas tulkotas daudzās valodās, viņa vadītās lekcijas un semināri ir plaši apmeklēti.

No angļu valodas tulkojusi Dace Vanaga.