Latviski iznākusi Patrika Deno grāmata "Kalaripajattu. Indijas tradīciju aizsākumi"

Radusies Indijas dienvidos, kalaripajattu ir senākā un garīgākā no Austrumu cīņas mākslām, taču mūsdienās tā ir teju vai aizmirsta. Grāmatā Kalaripajattu. Indijas tradīciju aizsākumi televīzijas kanāla CBS bijušais kara reportieris Patriks Deno ielūkojas šīs visaptverošās mākslas pamatos un tūkstošiem gadu senajās tradīcijās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kaut gan kalaripajattu māksla tika veidota, lai miermīlīgie Dienvidindijas iedzīvotāji varētu sevi aizstāvēt iebrukumu laikā, šī daudzpusīgā māksla atklāj vairāk nekā tikai cīņas kustības un pašaizsardzības tehnikas. Tā ir ceļš uz harmonisku personību, stipru veselību un garu, tas ir dzīves veids un garīga disciplīna. Līdz ar kalaripajattu rašanos attīstījās arī indiešu joga, meditācija un ajūrvēda, turklāt migrācijas ietekmē indiešu zināšanas ceļoja arī uz citām valstīm un ietekmēja ķīniešu akupunktūras, tai čī un kung fu, kā arī japāņu karatē un daudzu citu pasaules atzinību ieguvušu tradīciju un prakšu rašanos.

Reklāma
Reklāma


Grāmatā Kalaripajattu. Indijas tradīciju aizsākumi iespējams iepazīties ne tikai ar indiešu cīņas tehnikām un to ietekmi uz daudzām Rietumu pasaulē populārām praksēm, bet arī ar tradīcijām, kas Indiju ir padarījušas par Austrumu gudrību šūpuli.

Tūkstošiem gadu seno cīņas mākslu un cilvēka pilnveidošanās sistēmu kalaripajattu var apgūt arī Šivas centrā Latvijā. Ar kalaripajattu sistēmas palīdzību iespējams ne tikai uzzināt indiešu kara mākslas noslēpumus, bet arī apgūt jogu, ajūrvēdu un daudzas citas mutiski nodotas indiešu tradīcijas.

No angļu valodas tulkojis Elviss Ozols.

Izdevējs: apgāds Lietusdārzs, apgads.lietusdarzs@gmail.com