Sērijveida zīdaiņu slepkava: britu medmāsa ir atzīta par vainīgu septiņu zīdaiņu nogalināšanā

Britu medmāsa, 33 gadu vecā Lūsija Letbija ir atzīta par vainīgu septiņu zīdaiņu slepkavībā un mēģinājumā nogalināt vēl sešus. Tas Letbiju padara par pēdējo laiku lielāko bērnu sērijveida slepkavu valstī, vēsta CNN.
Letbija nodarīja kaitējumu viņas aprūpē esošajiem zīdaiņiem, ievadot gaisu viņu asinīs un kuņģī, pārbarojot ar pienu, fiziski aizskarot un saindējot ar insulīnu

FOTO: Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīvs

Letbija nodarīja kaitējumu viņas aprūpē esošajiem zīdaiņiem, ievadot gaisu viņu asinīs un kuņģī, pārbarojot ar pienu, fiziski aizskarot un saindējot ar insulīnu

Letbija nodarīja kaitējumu viņas aprūpē esošajiem zīdaiņiem, ievadot gaisu viņu asinīs un kuņģī, pārbarojot ar pienu, fiziski aizskarot un saindējot ar insulīnu, vēstīts Mančestras kroņtiesā, kur notika viņas tiesāšana.

 

Pārmeklējot Letbijas māju, policija atrada virkni ar roku rakstītu piezīmju lapiņu, tostarp vienu, kurā bija rakstīts: "Es esmu ļauna, es to izdarīju."

 

No 2015. līdz 2016. gadam viņa slepus uzbruka 13 zīdaiņiem Česteras grāfienes slimnīcas jaundzimušo nodaļā, 

teikts Lielbritānijas Kroņprokuratūras dienesta (CPS) paziņojumā. Viņas nodoms bija nogalināt mazuļus, liekot kolēģiem domāt, ka nāves cēlonis ir dabisks, apgalvoja prokurori.

 

Slimnīcas ārsti sāka pamanīt, ka strauji pieaug to mazuļu skaits, kuri mirst vai negaidīti pasliktinājās to veselības stāvoklis, norādīja tiesa.

Konsultantu sākotnēji paustās bažas par Letbija aprūpē esošo pacientu mirstības pieaugumu slimnīcas vadība noraidīja.

 

Pēc tam, kad 2016. gada jūnijā trijās dienās nomira divi puisīši, Letbija tika pārcelta no slimnīcas jaundzimušo nodaļas, taču viņa iesniedza sūdzību pret saviem darba devējiem. Tajā pašā gadā Karaliskā māsu arodbiedrība Letbijai paziņoja par pret viņu izvirzītajām apsūdzībām, taču vēlāk sūdzība tika atrisināta viņai par labu. Ārsti tika lūgti oficiāli rakstiski atvainoties Letbijai.

 

Reklāma
Reklāma

Viņai bija paredzēts atgriezties jaundzimušo nodaļā 2017. gada martā, taču atgriešanās nenotika. Slimnīcas vērsās policijā, kas uzsāka izmeklēšanu.

2018. un 2019. gadā policija saistībā ar izmeklēšanu aizturēja Letbiju divas reizes. Viņa atkal tika arestēta 2020. gada novembrī. Varas iestādes, pārmeklējot viņas dzīvesvietu, atrada piezīmes, kuras Letbija bija rakstījusi. "Es neesmu pelnījis dzīvot. 

Es viņus nogalināju ar nolūku, jo neesmu pietiekami laba, lai par viņiem rūpētos,” viņa rakstīja vienā piezīmē, citā piebildot: “Es esmu šausmīgs ļauns cilvēks.” In ar lielajiem burtiem “Es esmu ļauna, es to izdarīju”.

 

Upuru ģimenes tiesā norādīja, ka "iespējams, nekad īsti neuzzinās, kāpēc tas notika. Bērna zaudēšana ir sirdi plosoša pieredze, kas nevienam vecākam nekad nebūtu jāpiedzīvo," teikts kopīgā paziņojumā, 

“taisnīgums ir izpildīts, un medmāsa, kurai bija jārūpējas par mūsu mazuļiem, ir atzīta par vainīgu viņiem kaitējuma nodarīšanā. 

Taču šis taisnīgums neatbrīvos no ārkārtējām sāpēm, dusmām un ciešanām, kas mums visiem ir nācies piedzīvot. Mēs esam salauzti, izpostīti un dusmīgi.”

 

Spriedums Letbijai  Mančestras kroņtiesā tiks nolasīts 21. augustā.

 

Avots: www.jauns.lv

Saistītie raksti