Tiesa latviešu jūrniekam liek atdot bērnu vardarbīgai mātei no Brazīlijas

Jānis ir Latvijas pilsonis un viņam ir dēls, kurš ir gan Brazīlijas, gan Latvijas pilsonis. Ar dēla māti ir noslēgts mierizlīgums, nosakot arī vairākus bērna aprūpes tiesību punktus. Pērnā gada izskaņā, viņš atveda dēlu uz Latviju, iekārtoja bērnudārzā, uzsāka jaunas dzīvesvietas formalitātes, kā arī vērsās tiesā, lai pilnībā liegtu aizbildniecību mātei. Taču šā gada pavasarī sekoja šoks – tēvs saņēma pavēsti no tiesas par bērna nolaupīšanu, to iesniegusi māte. Par radušos situāciju stāsta TV3 raidījums “Bez Tabu”.
Tēvs saņem pavēsti no tiesas par bērna nolaupīšanu, to iesniedza māte.

FOTO: Kadrs no video

Tēvs saņem pavēsti no tiesas par bērna nolaupīšanu, to iesniedza māte.

Jānis ir jūrnieks, un pirms aptuveni astoņiem gadiem pēc kārtējā reisa Brazīlijā sastapa Latīņamerikas iedzīvotāju Danielu.

 

Kopīgi pavadīts atvaļinājumu laiks, kam sekoja arī dēla nākšana pasaulē. Jānis atminas, ka vien trīs mēnešus pēc skaistā notikuma dzīvesvietā Brazīlijā atrada narkotikas – kokaīnu. Bērna māte, kurai cita starpā ir vēl viens bērns no iepriekšējām attiecībām (tagad sasniedzis pilngadību), esot atzinusies, ka tās pieder viņai. Nedēļām, mēnešiem un vēlāk jau gadiem ritot, pulverītis lietots arī kopā ar alkoholu.

 

Pa vidu kopīgā dēla audzināšanai ķīviņi ātri vien no vārdiem pārtapa darbos, proti, Jānis vairākkārt esot piedzīvojis fizisku uzbrukumu. Tas viss rezultējās ar tiesu, kas liedza bērna mātei tuvoties jūrniekam, kā arī uz gadu atņēma mātes statusu. Galvenais noteikums – dēls paliek Brazīlijā, taču Jānim vajadzēja atgriezties uz kuģa. 

 

Reklāma
Reklāma

Vairāk skaties sižetā:

 

Vairāk lasi šeit: beztabu.tv3.lv

Saistītie raksti