Traģiskajā avārijā uz Liepājas šosejas cietuši arī bērni

Traģiskajā negadījumā uz Liepājas šosejas Babītes pagastā bojā gājis "Volvo" vadītājs un grāvī iestūrējušā "Renault" šoferis, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".
Vides dienests darbu notikuma vietā turpina arī sestdien

FOTO: Twitter

Vides dienests darbu notikuma vietā turpina arī sestdien

Kāds traģēdijas aculiecinieks stāsta: "Tikko atskrēju, biju palīdzēt negadījuma vietā.

Uzlauzām durvis, viena sieviete iespiesta zem degvielas vedēja, zem mucas guļ bērns, bērnu sēdeklī, dzīvs. Vadītājs gāja bojā. 

Priekšā tur vēl viena mašīna grāvī." 

Valsts policija "Degpunktā" atklāja, ka, pēc sākotnējās informācijas, avārija notikusi apdzīšanas manevra laikā.

Pēc sākotnējās informācijas, kas gan pagaidām nav apstiprināta, pārgalvīgo apdzīšanu veicis "Chrysler" šoferis. Viņš braucis garām kravas spēkratam, bet, saprotot, ka nepagūs pabeigt manervu, mēģinājis tikt atpakaļ savā joslā. Tālākais jau novedis pie traģiskajām sekām.

Bojā gājis "Volvo" vadītājs un grāvī iestūrējušā "Renault" šoferis. Mediķi uz vietas apskatījuši piecus cilvēkus, četrus no tiem nogādājuši ārstniecības iestādēs ar smagām un vidēji smagām traumām. 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule iepriekš LTV pastāstījusi, ka divi no cietušajiem ir bērni.

Reklāma
Reklāma

Lai gan avārijas vietā satiksme ir atjaunota abos virzienos, vides dienests darbu notikuma vietā turpina arī sestdien. Plānots ņemt grunts paraugus, lai saprastu, cik lielā platībā un cik dziļi degviela tajā ir iesūkusies un atbilstoši veiktu tālākos darbus.

 

Jāatgādina, ka, saduroties vairākām vieglajām un vienai kravas automašīnai, no tās sakabē esošās autocisternas izlija aptuveni 20 tonnas degvielas.