Kuldīgas slimnīcas dzemdību nodaļā noteikta maksa par Covid-19 laboratorisko testu pavadošajām personām

Pavadošā persona, visbiežāk bērna tēvs, ir grūtnieces izvēlēta persona ģimenes dzemdībās, kas dodas līdzi dzemdību nodaļā, lai atbalstītu sievieti. Covid-19 pandēmijas laikā, ģimenes dzemdības Kuldīgas slimnīcā ir atļautas, ja pavadošai personai, pēc Covid – 19 laboratoriskā PĶR (RNS) testa veikšanas, neapstiprinās vīrusa klātbūtne. Turpmāk šī testa veikšana Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā, pavadošajai personai būs par maksu.
Pavadošās personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 vīrusu, dzemdību nodaļā tiek uzņemtas, ja tās, iestāšanās brīdī var uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu.

FOTO: Publicitātes foto

Pavadošās personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 vīrusu, dzemdību nodaļā tiek uzņemtas, ja tās, iestāšanās brīdī var uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu.

Stājoties un uzturoties Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā, grūtniecei un viņas pavadošajai personai ģimenes dzemdībās, tiek veikts gan ātrais Covid-19 antigēna noteikšanas tests, gan lēnais Covid -19 PĶR (RNS) tests, kurš tiek pārbaudīts laboratorijā. Šo Covid-19 testu veikšana ir obligāta, lai novērstu Covid-19 vīrusa infekcijas izplatības risku stacionārā. Pavadošajām personām par Covid-19 laboratorisko PĶR testu, turpmāk tiek noteikta maksa - 40.00 eiro par vienu testu. 
 

Maksa par dzemdību nodaļā veiktajiem Covid-19 testiem, neattiecas uz grūtniecēm, jo dzemdības ir valsts apmaksāts pakalpojums. Nodaļā tiek uzņemtas gan vakcinētas, gan nevakcinētas grūtnieces. Gandrīz puse grūtnieču, kas izvēlas sagaidīt bērniņu Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā, izvēlas ģimenes dzemdības. 
 

Reklāma
Reklāma

Pavadošās personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 vīrusu, dzemdību nodaļā tiek uzņemtas, ja tās, iestāšanās brīdī var uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu. Savukārt, lai nodaļā drīkstētu ienākt nevakcinētas pavadošās personas, tām ir jāuzrāda negatīvi, laboratorijā veikta Covid-19 PĶR testa rezultāti, kas ir derīgi 48 stundas no analīžu veikšanas brīža. Tā, kā šis tests ir jāveic arī, atrodoties dzemdību nodaļā, tad nevakcinētām personām jārēķinās, ka tests par maksu būs jāveic atkārtoti.