Valdība groza noteikumus un ar īpašiem nosacījumiem atļauj vienā automašīnā braukt kolēģiem

Otrdien valdībā tika apstiprināti grozījumi rīkojumā Nr. 720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", kas paredz, ka vienā transporta līdzeklī atsevišķos gadījumos tomēr būs atļauts braukt arī vairāk nekā divām personām, kuras nav vienas mājsaimniecības locekļi.
Valdība groza noteikumus un ar īpašiem nosacījumiem atļauj vienā automašīnā braukt kolēģiem

FOTO: Shutterstock.com

Grozījumi paredz, ka, lai nokļūtu līdz darba vietai vai atgrieztos no tās dzīvesvietā ar darba devēja izsniegtu apliecinājumu transporta līdzeklī (izņemot sabiedrisko transportu) atļauts pārvietoties vienlaikus trijām personām, kuras nav vienas mājsaimniecības locekļi, lietojot sejas maskas un nodrošinot dabisko vēdināšanu.

Ja transportlīdzeklī ir vairāk par piecām vietām, tad atļauts pārvietoties vienlaikus vairāk kā trijām personām, bet nepārsniedzot vairāk kā 50% piepildījumu.

 

Savukārt citos gadījumos ar privāto transportlīdzekli atļauts pārvietoties vienlaikus tikai vienas mājsaimniecības locekļiem vai divām personām, kuras nav vienas mājsaimniecības locekļi.

 

Pavadot nepilngadīgu bērnu vai personu, kurai nepieciešama asistenta palīdzība vai kurai ir objektīvas grūtības vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ, privātajā transportlīdzeklī atļauts pārvietoties līdz trim personām no vairākām mājsaimniecībām.

Reklāma
Reklāma

Šis ierobežojums neattiecas uz darbiniekiem (amatpersonām), kas nodarbināti sabiedrībai kritiski svarīgās nozarēs (ārstniecības personas, drošības (Valsts policijas, pašvaldības policijas, Valsts robežsardzes, Valsts drošības dienesta, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Ieslodzījuma vietu pārvaldes) un glābšanas dienestu darbinieki, aizsardzības, ārlietu un iekšlietu resora darbinieki, Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonas, kuras nodrošina iestādes darbības nepārtrauktību, Pārtikas un veterinārā dienesta Robežkontroles departamenta inspektori, plašsaziņas līdzekļu darbinieki) un pilda darba (dienesta) pienākumus vienā struktūrvienībā, norīkojumā, maiņā vai kolektīvā, savstarpēji kontaktējoties, un izmanto transportlīdzekli, lai dotos uz darba (dienesta) vietu vai atgrieztos no tās.

 

Visām transportlīdzeklī esošajām personām jālieto sejas maskas.

Tāpat grozījumos iekļauti arī citi precizējumi, tostarp pašvaldībām tiek dotas iespējas lemt par braukšanas maksas atvieglojumiem  sabiedriskajā transportā dažādām personu grupām – izglītojamajiem, kuri mācās klātienē, izglītības iestāžu darbiniekiem, sociālo aprūpes centru darbiniekiem un policijas darbiniekiem, personām, kas iesaistītas ārstniecības procesā.