Mājsēde Latvijā tiks noteikta līdz 15. novembrim

Mājsēde Latvijā tiks noteikta līdz 15. novembrim, viesojoties Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Šodienas jautājums", norādīja "Vienotības" valdes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Arvils Ašeradens, kurš vēl neilgi pirms raidījuma piedalījās Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) sasauktā Krīzes vadības padomes sēdē.
Mājsēde Latvijā tiks noteikta līdz 15. novembrim

FOTO: Shutterstock.com

Lai arī sēde, kura sākās jau pulksten 14.00, joprojām turpinās, Ašeradens LTV atklāj, kas tajā jau nolemts.

Viņš skaidro, ka mājsēde sākotnēji būs līdz 15. novembrim, bet netiek izslēgts, ka tā varētu tikt pagarināta. Uz darbu drīkstēs doties tikai tie iedzīvotāji, kuri nevarēs veikt darbu attālināti.

 

Mājsēde tiks noteikta nevis no pulksten 19.00, kā tas izskanēja iepriekš, bet gan no pulksten 21.00. Tā ilgs līdz pulksten 6.00. "Cilvēkiem tomēr ir jāaizbrauc līdz mājām, kaut kas vēl veikalā jānopērk," lēmumu skaidroja Ašeradens.

 

Viņš norādīja, ka ļoti smaga diskusija bijusi par izglītības nozari. "Tika panākta vienošanās, ka izglītības sistēma tiek slēgta klātienei līdz 15. novembrim," skaidroja deputāts.

Reklāma
Reklāma

Pirmsskolas izglītības iestādes drīkstēs strādāt dežurējošā režīmā. Tāpat 1.-3. klašu skolēni drīkstēs iet uz skolu, bet pārējās klases, tostarp augstskolas procesu nodrošinās attālināti.

 

Jau ziņots, ka pirmdien plkst.12 koalīcijas partijas sākotnēji sanāca uz iknedēļas Sadarbības sanāksmi, bet plkst.14 sākās Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) sasauktā Krīzes vadības padomes sēde, kas joprojām turpinās.