Sarunu festivāla Lampa diskusiju izlase – iesaka Mammamuntetiem.lv

Jau šajā nedēļās nogalē Cēsīs norisināsies sarunu festivāls Lampa – to klātienē vai tiešsaistē varēs vērot 20. un 21. augustā. Mammamuntetiem.lv iesaka diskusijas vecākiem!
Sarunu festivāls Lampa šogad norisinās 20. un 21. augustā – gan klātienē, gan tiešsaistē

FOTO: Publicitātes foto

Sarunu festivāls Lampa šogad norisinās 20. un 21. augustā – gan klātienē, gan tiešsaistē

Diskusija "Vienpusēja cieņa jeb kā saglabāt attiecības attālinātā klasē"

20. augustā 20.00-21.30

Vai attālināta zināšanu apguve ir izvilkusi virspusē jau esošās pretrunas starp skolotājiem un skolēniem vai tomēr pieprasa pavisam jaunus saskarsmes noteikumus? Kā vienoties par abpusēju cieņu?

 


Diskusija “No cik gadiem bērni var šaut?”

21. augustā 13.00-14.30

Ar 2024. gada 1. septembri vecākus un viņu pusaudžu atvases vidusskolās sagaidīs Valsts aizsardzības mācība kā obligātais mācību priekšmets. Aizsardzības ministrija pamato, ka šī ir alternatīva obligātajam militārajam dienestam un atbilde uz nesamērīgo militāro spēku pārsvaru aiz robežas. Kas jāzina vecākiem, ko un kāpēc mācīsim Valsts aizsardzības mācībā un, galu galā, no cik gadiem un vai vispār bērniem tiks likts rokās ierocis?

Tiešraidi meklē šeit.

 

Diskusija "Klusē, kad pieaugušie runā!"

21. augustā 15.00-16.30

Meklēsim, vai gandrīz jau tautas folklorā iegājies izteikums ir patiess. Centīsimies saprast, kur tam aug kājas un kādi zemūdens akmeņi slēpjas šāda veida komunikācijai ar kādu, kas vēl neiekrīt "pieaugušā" kategorijā. Vai vecums ir kritērijs tam, vai Tu vari, vai nevari iesaistīties sarunā.

Reklāma
Reklāma

 

ted-media" allowfullscreen="">

 

Saruna par abortiem "Tev arī? Man arī ..."

21. augustā 17.00-18.30

Cik jums ir bijis grūtniecību? Un cik bērnu?
Šis jautājums pavada sievieti visu viņas dzīvi. To, pilnīgi vienaldzīgā tonī, skatoties aizpildāmās anketas kārtējā ailītē, uzdod cilvēki baltos halātos pirms visdažādākajām medicīniskajām manipulācijām. Starp šiem skaitļiem parasti ir lielāka vai mazāka starpība.
 

 

Diskusija "Puikas neraud un īsti vīri nerunā!"

21. augustā 19.00-20.30

Īsti vīri nerunā, viņi satiekas makšķerējot, strādājot garāžā, iedzerot aliņu un stāvot pie grila. Tomēr... kā tas viss sākās? Vai tad, kad mamma vai tētis pirmo reizi pateica, ka puikas neraud? Vai pusaudžu vecumā, kad jaunietis pieņēma "īstu vīru" noteikumus vīrišķībai? #Globalguytalk parāda, ka var arī citādāk! Vīri var sarunāties! Un ne tikai par hoķi.