Kā mācīsies skolēni, kuru vecāki iebildīs pret Covid-19 testēšanu?

Jau ziņots, ka no jaunā mācību gada septembra klātienes mācībās drīkstēs piedalīties tikai tie skolēni un izglītības darbinieki, kuri būs ieguvuši vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātus vai ieguvuši negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Kas notiks ar tiem bērniem, kuru vecāki iebildīs pret testēšanu?
Izglītība ģimenē varēs tikt īstenota 1.-8. klasē.

FOTO: Shutterstock.com

Izglītība ģimenē varēs tikt īstenota 1.-8. klasē.

Ja nevakcinētajam izglītojamam netiks veikta Covid-19 testēšana, skolēns nevarēs šajā mācību gadā uzsākt mācības klātienē, skaidro Izglītības un zinātnes ministrija. Tā kā pamatizglītība ir obligāta, par skolēna izglītošanu šādā gadījumā atbildīgi ir vecāki. Tas nosaka, ka bērnam būs jāpāriet uz mācību formu – izglītība ģimenē. 

 

Izglītība ģimenē varēs tikt īstenota 1.-8. klasē. Attiecībā uz 9. klases izglītojamiem izglītības ieguve ģimenē nav pieļaujama, jo 9. klases noslēgumā tiek kārtoti pamatizglītības pakāpes noslēguma valsts pārbaudes darbi, kuros ir nepieciešama pastiprināta pedagoga iesaiste mācību procesā.

 

 Tā kā pamatizglītība ir obligāta, par skolēna izglītošanu šādā gadījumā atbildīgi ir vecāki. Tas nosaka, ka bērnam būs jāpāriet uz mācību formu – izglītība ģimenē. 

Reklāma
Reklāma

 

Jau ziņots, ka šodien valdības sēdē tika lemts par to, kā droši uzsākt jauno mācību gadu skolās klātienē.